tirsdag 30. juli 2019

Rareste navn

Noen navn får oss rett og slett til å le, og ofte er det nok navn fra fortiden som har denne virkningen på oss. Folk fniser av navn som de ikke syns er slik navn pleier å være. Man kan kalle barna sine mye rart, og det er navnene nedenfor et godt eksempel på. Hopp til hovedinnhold.


Verdens rareste navn.

Var det Radio som hadde kåring av norges rareste navn ? Da var mange ord som ligner på navnene lite kjent. Gunnar Robin Grodås f. Eksempler på slike navn er Analius, Blostrup, Dille, Drua og Gammel, sier Utne. Vi har sjekket, og tro det eller ei.


De rareste Ikea-navnene.

Navn blir mer merkverdige jo lengre vekk du kommer fra Nordmarka og Hedmark (Bølla). En av de store høvdingene i det ville Vesten het jo Røde Fjær! Fra min barndom husker jeg Onofrio Minervino. Denne uken er det Jannecke Weeden som har arbeidsuke i Michael Direkte.


I dag snakket vi om navn : Rare navn. Utgangspunktet er at Janneckes mamma, som er tysk, heter Puppi. Da hun så giftet seg med mannen som skulle bli Janneckes pappa, tok hun hans etternavn. Han var fra Tønsberg og het Mentzen til etternavn. Så da ble det Puppi Mentzen.


Ut ifra hva skrukke betyr, og hva dette er et navn på, så vil jeg være modig å gjette på at dette er navnet på et tjern som hadde såpass med fisk at man kunne regne med å få fylt. Hvilket er det rareste , fineste eller morsomste navnet du har hørt? Kjært barn har mange navn , sier noen. Rart navn , sier andre.


Av Dyveke Skauge Tirsdag 07. Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive. Liste over verdens lengste stedsnavn inneholder stedsnavn i verden som har mer enn bokstaver i navnet sitt.

Navnene vi finner på topp 1 og topp for den saks skyl er det jo så mange andre som velger å kalle barna sine, sier han. Bleie er det faktisk 1personer i norge som har som etternavn. I Oslo finnes det en tannlege med navn Røskeland. Flere av de gamle navnene blir uaktuelle i dag, fordi de ligner vanlige ord i språket som gir negative assosiasjoner. Mange navn er like or og vi kan godt leve med slike navn.


Tine er både noe å ha mat i, navn på meieri og navn på jenter. De har en dag for alt der borte. Ikea er kjent for sine mange merkelige navn på produktene de selger. Det går helt greit. Vi fornekter oss ikke, og feirer dagen litt vi også, ved å snakke om morsomme og rare navn på lufta.


Disse navnene fr du garantert ha helt for deg selv. Snnen har ftt rets rareste navn - Mon tro om Kate Winslet og Ned Rocknroll. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Sjalg for eksempel.


Nataniel syntes jeg heller ikke er noe særlig, alle skjønner vel hvor man har fått den idèen fra. Liker ikke engelske navn til norske folk. De er virkelig fantastiske, og selv om de ser ut som noe tatt ut fra en George Lucas-film… så er de faktisk ekte!


Her er noen av de rareste dyra som eksisterer (eller som vi for tiden vet om): 1. Dens engelske navn er Cuban greater funnel-eared bat og den tilhører Småflaggermusfamilien. Naken, Musa, og verdens lengste. Topp 6: Tidenes rareste bilnavn. Hva er det rareste navnet du har hørt?


Eller hva med Poppy, dattera til Jamie Oliver? Når det er sagt, er det mange som nok ikke en gang vet navnet på landet deres betyr. Med mindre du er fra USA, har de fleste land navn som er ganske rare, noe som får oss til å gå tilbake gjennom historien for å finne den sanne oversettelsen.


Bear er et relativt uvanlig navn i den engelsksprklige verden. Når man skal velge navn til den kommende verdensborgeren, så er det i bunn og grunn kun fantasien som setter grenser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg