fredag 26. juli 2019

Menstruasjon uteblir

Hypothyreose - nedsatt virksomhet i skjoldbruskkjertelen - kan også medføre sjelden menstruasjon. Da har du også andre plager: du er trett, slapp, fryser lett, med andre ord: er ikke ditt gamle jeg. Om du har denne sykdommen, som først og fremst rammer kvinner midt i livet, kan legen også diagnostisere ved hjelp av blodprøver.


Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker.

Det finnes imidlertid enkelte symptomer du bør være på vakt for dersom du opplever uteblitt mens. Aleris opplyser på sine nettsider at dersom menstruasjonen uteblir i mer enn måneder, bør du kontakte en gynekolog. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest.


Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. En menstruasjonssyklus regnes fra 1. Blødningene varierer i mengede og ubehag fra person til person, og det er store individuelle variasjoner både i regelmessighet og hyppighet, ifølge Helsedirektoratet.

Uregelmessig menstruasjon skyldes først og fremst at eggløsningen er uregelmessig. Dette er svært vanlig blant de yngste, men kan også forekomme en del blant den eldste gruppen. Og for sistnevnte kan blant annet endringer i hormonproduksjonen være årsaken, sier hun til KK. Er du i fertil alder bør du først og fremst ta en graviditetstest ved uteblitt menstruasjon. Hvis den uteblir i mer enn måneder bør du kontakte en gynekolog.


Ved langvarige opphør av menstruasjon er det en økt risiko for avkalkning av knoklene, noe som på lengre sikt kan føre til benskjørhet. Menstruasjon , ofte bare kalt mens eller mensen, er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner.


Dersom du ellers kjenner deg frisk og ikke er urolig, trenger du ikke oppsøke lege før mensen har vært fraværende i rundt seks måneder. Ifølge Helsenett kan menstruasjon som uteblir i sjeldne tilfeller skyldes en godartet svulst som heter prolaktinom. Du kan ikke bli gravid etter at menstruasjonen har opphørt helt, men du bør imidlertid bruke prevensjon inntil du er helt sikker. Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.


Det anbefales at du bruker prevensjon i måneder etter siste menstruasjon for å være på den sikre siden. Men for å utelukke alle årsaker til bekymring kan du kontakte lege hvis mer enn én menstruasjon uteblir. Det finnes mange årsaker til at menstruasjonen din er forsinket eller uteblir , og de fleste av dem, som stress, er ikke noe å bekymre seg for og menstruasjonen din kan bli som før med noen få, sunne livsstilsendringer.

Jeg skal ikke ha sex, jeg skal ha menstruasjon. Manglende menstruasjon er når en jente i 14-årsalderen aldri har hatt menstruasjon , og i tillegg mangler brystutvikling, behåring i kjønnsregionen og heller ikke har hatt noen vekstspurt. Ikke lek martyr, vær så snill.


Når spørsmålet ikke dreier seg om jeg kan ta p-piller eller ikke er det meningsløst å svare slik. Jeg vil gjerne ha menstruasjon før jeg setter i gang med p-pillene igjen, men synes det tok vel lang tid denne gangen. YEYE:) Hos de aller fleste kommer mensen med til dagers mellomrom, men av og til kan mensen utebli.


Jeg mistet den i nøyaktig et år fra dags dato det ble slutt med eksen. Jeg spiste for lite, var ute og festet opptil dager uken, raste ned i vekt og stresset med jobb, penger og stort sett alt annet. Det er vanlig at menstruasjonen uteblir i noen måneder etter at du slutter på P-piller, men etter år bør ikke dette være årsaken lenger. Noen kvinner opplever at menstruasjonen kan ha vært helt regelmessig i mange år, men så plutselig uteblir i en lang periode.


Som du ser finnes det en rekke årsaker til tap av menstruasjon , men det er ikke uvanlig at unge kvinner som deg kan miste menstruasjonen i en liten periode, uten at man finner noen årsak. Det første du da bør gjøre, er å ta en graviditetstest for å få fastslått av du ikke er gravid. Det medisinske faguttrykket for uteblitt menstruasjon i over seks måneder er amenoré. Har hatt mensen som normalt igjennom alle PP, og har alltid hatt helt regelmessig mens. Heisann Jeg lurer på om noen andre har noe erfaring med å miste mensen mens dere prøver å bli gravid?


Det er først og fremst hormonene som påvirker menstruasjonen. Er dager på overti og er ganske sikker på at jeg ikke er. Hvis de svinger litt, svinger hele syklusen din også. Hvis du tester før datoen for forventet menstruasjon , kan du være gravi men hCG-nivåene kan være for lave til at testen kan oppdage dem. Begrepet menstruasjon kommer fra det latinske ordet ’menses’, som betyr måned.


Da tok man utgangspunkt i månefasene, slik at en måned utgjorde nøyaktig fire uker. Dette stemmer godt overens med gjennomsnittlengden av kvinners syklus i dag. Denne settes vanligvis til dager fordi dette er den vanligste lengden mellom to menstruasjoner.


Her finner du informasjon om overgangsalderen, hvordan din menstruasjon og menstruasjonssyklus påvirkes. Dette gir kvinner muligheten til å bli gravid. Hvis egget ikke befruktes støter hormonene ut egget, som da fører til menstruasjon.


De ubehagelighetene det snakkes mye om forekommer i forskjellige, individuelle nyanser. Menstruasjonssyklus - Menstruasjonssyklus er tiden fra første dag mensen kommer til første dag i neste mens. Unngå sterk mat : Både sterk, krydret og varm mat kan øke kroppsvarmen og framskynde menstruasjon.


Der er for eksempel veldig mange kvinner som nesten ikke merker overgangsalderen på noen annen måte enn at deres menstruasjon blir uregelmessig og til sist uteblir helt. Ved å unngå sterk og varm mat kan du muligens utsette mensen med litt. Intensiv trening : En mer intensiv trening, eller en økning i treningsmengde kan utsette din menstruasjon , og gjøre din menstruasjon kortere og mindre smertefull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg