fredag 26. juli 2019

Azitromax bihulebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Imidlerti kan den infisere luftveiene og forårsake ulike sykdommer der, for eksempel bihulebetennelse , bronkitt og øreinfeksjon. Infeksjonene kan behandles med antibiotika, først og fremst penicillin.


Tiden det tar til konsentrasjonen (mengden) av et virkestoff er halvert. I sjeldne tilfeller kan bihulebetennelse forårsake alvorlige problemer som påvirker hjernen og øynene. Bihulebetennelse kan vare lenge, og varer den over måneder kalles det kronisk bihulebetennelse.


Den brukes også som en annengangs-behandling mot klamydia i de tilfellene der infeksjonen er ekstra vansklig å bli kvitt. Ved bihulebetennelse er bihulene betente og hovne, og fører til at åpningene til nesen blokkeres slik at slimet ikke kan renne ut og det oppstår betennelse. Man har lenge vært usikker på nytten av å behandle bihulebetennelser med antibiotika.


Denne skepsisen synes å være riktig i følge en ny undersøkelse. Til sammen 2voksne mennesker med akutt bihulebetennelse ble tilfeldig fordelt i to grupper. Selv om virkestoffet Azithromycin vil være i kroppen, er det ikke anbefalt å blande antibiotika og alkohol sammen.


Fikk for uker siden diagnostisert kronisk bihulebetennelse på venstre side ved røntgen hos øre-nese-hals lege. Nytt frontalt røntgen viste at bihuler var tomme for verk. Men tiden etter har jeg vært jeg plaget av høyfrekvent sus, trykk og hodepine på venstre side.


Har man ikke samtidig tett eller rennende nese som tegn på øvre luftveisinfeksjon bør man tenke på andre, kanskje mer alvorlige årsaker til hodepinen. Symptomene er typisk smerter lokalisert til kinn, bak øynene, i pannen eller sjeldnere i bakhodet. I noen tilfeller kan man ogs ha feber og.


Legger ved denne linken som gir en kortfattet informasjon om medisinen. Selv om du kun har tatt denne medisinen som en engangsdose, vil den være i kroppen din opp til dager, dette til orientering. Diaré forårsaket av antibiotika.


Kraftig diarésykdom som følge av antibiotikabehandling forekommer nesten bare i sykehus. Azitromax bihulebetennelse. Klacid har høy klinisk og bakteriologisk kureringsrate ved akutt eksaserbasjon av kronisk bronkitt og bihulebetennelse.


Klacid har i studier vist at 9 av de som får behandlingene fullfører behandlingen. Klacid mikstur har høy kureringsrate ved streptokokk tonsilitt og akutt mellomørebetennelse (otitis media). Det er det vi kan kalle luftveisinfeksjon. Vanlig er det med bronkitt og lungebetennelse, men ganske typisk ved TWAR er det også med sår hals, bihulebetennelse og heshet. Det starter ofte med sår hals og heshet, deretter kan det gå noen dager eller opptil et par uker før bronkitt eller lungebetennelse setter inn.


Det man imidlertid kan ha i bakhodet er at bronkitt, akkurat som vanlig forkjølelse, bihulebetennelse og influensa kan utvikle seg til lugebetennelse. Dette kjennetegnes som regel ved at man idet man begynner å bli frisk plutselig blir verre igjen, og da med økende feber, tungpust og dårligere allmenntilstand. Etter dager med denne, fikk jeg feber og ble skikkelig dårlig.


Ved dårlig allmenntilstand uten åpenbar, ufarlig diagnose med. En tråd i 'Generelt. Jeg har det iallefall 4-ganger i året. Min datter har kronisk bihulebetennelse og står nå foran en ny bihuleoperasjon.


Bruker azitromax forebyggende, men nå hjelper det ikke lengere. Barn må visst ofte reoperere bihulene iom at de vokser, men håper du blir kvitt bihuleproblemene dine nå! Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg