torsdag 28. juni 2018

Sterke sider jobbintervju

Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Sterke sider jobbintervju

En grunnregel du bør huske på hver gang du kommer med påstander om din egen kompetanse, er å underbygge det du sier med konkrete eksempler. Begynn med å svare direkte hva dine sterke sider er, for så å lage en naturlig overgang til en historie som demonstrerer de aktuelle egenskapene eller ferdighetene. Hun ber deg om å tenke gjennom hva som er dine sterke og svake sider , å lese gjennom søknaden din i forkant av intervjuet, samt tenke gjennom hvorfor du er den rette for stillingen. Du må på kort tid trekke frem dine mest salgbare egenskaper og erfaringer, så vær effektiv, sier Moe. Spørsmål om hva som er dine svake sider er svært vanlig i jobbintervjuer.


Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar. Er du innkalt til jobbintervju , har du kommet et stort skritt nærmere jobben. Men intervjuet har både mange muligheter til å imponere og en del fallgruber.


Vi gir deg alt du trenger å vite, før, under og etter jobbintervjuet. Skal på jobbintervju i morgen. Jobber i helsevesenet. Hva er dine sterke sider ? Hvis vennene dine skulle beskrive dine styrker, hva hadde de sagt? To varianter av det samme spørsmålet – hva er du egentlig flink til?


Mine sterke sider er, eh, at jeg er effektiv, (kremt) og sosial, sa du under jobbintervjuet med personalsjefen på jobben du har søkt på. De svake sidene bør jo ofte vinkle litt så arbeidsgiver kan tolke de som positive også. Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem?


Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Synes det er vanskelig å presentere hele negative sider for en potensiell arbeidsgiver. Greit nok at det er mye negativt å ta av men de negative sidene må jo ha en relevans til jobben jeg skal utføre, og om jeg er sosialt oppegåendes. Noen som har vært på jobbintervju som har klart å ramse opp negative sider om deg selv? Tenk igjennom om du har eksempler på hvordan du har brukt dine sterke sider i jobbsammenheng, så du er bevisst på hva du er god til.


Eksemplene her kan skille deg fra øvrige kandidater. Ville det ikke vært fantastisk om du visste akkurat hvilke intervjuspørsmål rekruttereren ville stille deg på ditt neste jobbintervju ? Vi er dessverre ikke tankelesere, men vi kan hjelpe deg med det nest beste: en liste over de vanligste intervjuspørsmålene og hva du bør svare. Nevn tre sterke sider ved deg selv. Hvordan takler du stress?


Har du hull i CVen? Dette gjelder deg som har vært syk en periode, du som har hatt et friår, vært arbeidsledig, sluttet på skolen underveis i et skoleår eller liknende. Når du endelig har kommet gjennom det første nåløyet som et jobbintervju er må du være sikker på at du presenterer deg fra din beste side , og er ærlig på hvem du er. Det er viktig at du stiller godt forberedt og tenker gjennom hva du ønsker å få frem. Her får du nyttige tips på veien til drømmejobben.


Jeg har faktisk, opp til flere ganger, møtt kandidater som har store problemer med å formulere sine svake sider , eller forbedringsområder som kanskje er et bedre ord. De gangene jeg har vært på jobbintervju , så har jeg forsøkt å svare noe som også kan være positivt. Vi har alle sider vi kan bli bedre på.


For eksempel at jeg kan blir for ensporet når jeg får en oppgave, og ikke klarer å konsentrere meg om andre ting før den oppgaven er løst. Eller at jeg ikke er så flink på small-talk ved kaffeautomaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg