mandag 11. juni 2018

Bløtkake vaniljekrem

Bløtkake med vaniljekrem og bær. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød. Festkaken over alle festkaker!


Vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem , toppet med sjokolade og friske bær. Dette er en enkel, saftig og lettlaget kake, slik bestemor lagde den.

Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17. Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før. Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før.


Sukkerbrød kan med hell fryses. Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien. Ingen over, ingen ved siden.


Her er vår beste oppskrift på bløtkake med vaniljekrem , toppet med sjokolade og friske bær.

Perfekt til morsdag! Oppskrift på bløtkake. Den kan lages i utallige varianter, men dette er en bløtkake med vaniljekrem som de fleste liker å spise. Lise Finckenhagens bløtkake har tre lag sukkerbunn, vaniljekrem , rørte jordbær og krem.


Marsipankake med kaffekrem. Sommerlig bløtkake med solbær og rips. Kremkake med jordbær og sjokoladeglasur. En bløtkake smaker like godt til 17.


Jeg er en sånn som får vann i munnen bare jeg hører ordet vaniljekrem. Jeg nevner: Linser, napoleonskake, fruktterter, fyll til kringler og profitorolls, fyll i bløtkaker – med masse mer. På Mathias sin voksenbursdag ble det servert bløtkake og bursdagssang.


Hjemmelaget vaniljekredl helmelk dl siktet spelt eller dala landhvete ts vaniljesukker eggeplommer 1g rårørsukker. Pynt: 1gram grovhakkede valnøtter og det du måtte ønske av bær og frukt. Maisenna (jeg har økt mengde med gram i forhold til vanlig oppskrift) En halv vaniljestang eggeplommer.


Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.

Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. Pyntet med bær i flaggets farger passer den også perfekt til 17. Med deilig hjemmelaget vaniljekrem , friske bær og pisket krem vil du imponere både store og små på nasjonaldagen.


Her kommer en bra oppskrift som du kan følge. Trenger du at kremen skal ha et ekstra hold – som i Napoleonskake – tilsetter du gelatin i den – se oppskriften! Det er enkelt å lage også. Bland gjerne kremen med rørt syltetøy, vaniljekrem , hakkede hasselnøtter eller nougat for en ekstra god smak på kremen.


Se gjerne vår oppskrift på bløtkake med vaniljekrem. I denne oppskriften kan du enten bruke en lettlaget vaniljekrem , eller lage kremen fra bunnen av selv! Tenkte å prøve aprikos denne gang.


Smøre aprikossyltetøy først, så deise på med vaniljekrem , så et kake lag, og så ny runde med aprikossyltetøy og vaniljekrem. Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg