tirsdag 19. juni 2018

Smerte nederst i magen

Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Jeg har et slags ubehag, smerte , mest på venstre side, men også høyre over skambenet nederst i magen. Det kommer og går, helt uavhengig av hva jeg spiser og gjør.


Det har nok vedvart i to mnd nå. Vært hos lege flere ganger, og ble sendt til urolog da jeg følte smertene kunne komme fra bitestiklene. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.

Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen. Smerte på venstre side av magen bør ikke ignoreres eller overses. Om noen av disse symptomene oppstår samtidig, er det grunn til bekymring: Konstant smerte.


Dette er ikke noe som er begrenset til kun én dag i noen timer. Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen. Dyp, diffus, eventuelt i midtlinjen.

Oftest fra indre organer. Peritoneal smerte ? Skarp, ofte lokalisert, smerte som forverres ved bevegelse og trykk mot affisert del av bukhinnen. Typisk for appendisitt. Ved ulcus perforans vil mageinnhold kunne renne nedover i bukhulen og gi lignende smertevandring. Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak.


Er det normalt å ha underlivssmerter? Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus.


Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Funksjonell dyspepsi omtales av noen som magekatar, men det er en tilstand karakterisert ved tilbakevendende eller kroniske smerter og ubehag i øvre del av magen uten at man finner sykdomsforandringer i eller rundt fordøyelseskanalen. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Ved akutt blindtarmbetennelse vil du ofte bli kvalm og få feber også, ifølge Lommelegen. Skikkelig stikkende smerte nederst på høyre side nesten ved beinet.


Er desverre blitt ganske forkjøla, så er jo ikke sjeldent jeg hoster eller nyser heller. Hvis noen skjønner hva jeg mener? Ikke alltid like ille smerte , men noen ganger her det nesten så jeg.

Legekontoret er selvfølgelig stengt i dag. Om natten våkner jeg mange ganger fordi jeg får smerter når jeg snur meg. Om morgenen kommer jeg m. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme.


Hvordan oppstår akutte magesmerter? Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen. Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen , som regel på venstre side. La oss ta for oss hvilke type ubehag som kan gi smerte eller ubehag i det hjørnet av kroppen du plages med.


Hva er årsaken til plager øverst til venstre i magen ? Smertene kan komme og gå eller være konstante. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn.


Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg