torsdag 14. juni 2018

Feber når kontakte lege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Dette må du ikke gjøre når du har vannkopper Observere allmenntilstanden. Barns normale temperatur kan variere. Temperatur mer enn 3°C om morgenen og °C på kvelden anses å være forhøyet temperatur.


Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er feberfritt.

I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Gutten min på år fikk feber på Søndag. I går og i dag har feber vært på 40° og 39. Vondt i hals, og hoster.


Har drukket litt vann og spise en halv polar brødskive. Han har store mandler så tidligere har han hatt mange halsbetennelser men da har alltid hatt i feber å vært i dårligere form. Har absolutt ikke tid til å være syk, så jeg må opp på beina så fort som mulig. Men når er det innafor å kontakte lege ?

Selv synes jeg det er for tidlig i morgen, men legen er ikke på kontoret på fredager. Da blir neste mulighet på mandag. Synes det alltid er vanskelig å vite når en bør kontakte lege. Feber har symptomer som varierer etter hva som forårsaker feberen, men disse inkluderer ofte frysetokter når feberen stiger, og svettetokter når den synker.


Du kan også føle deg svak, ha hodepine og muskelsmerter. Små barn får lettere høyere feber enn voksne, selv ved mindre infeksjoner. Se også symptomoversikt - feber.


Feber er et symptom som kan komme sammen med en lang rekke sykdommer. Det er sjelden farlig, men noen sykdommer skal behandles uansett. Vær rolig og årvåken, og bedøm når du skal ha hjelp utenfra for å slå sykdommen ned.


Kontakt lege med det samme hvis. Får du vekket barnet ditt til god kontakt ? Vær spesielt oppmerksom på utslett i form av bloduttredelser, små rødfiolette prikker som ikke blir borte når du presser siden av et kjøkkenglass mot huden. Slike utslett eventuelt sammen med sløvhet, oppkast og nakkestivhet kan være tegn på alvorlig sykdom. Man skal aldri trene når man har feber.


Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.

Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Ta kontakt med legen din dersom du har kroniske eller alvorlige smerter, slik at du kan finne ut hva som er feil og hva du kan gjøre med det. Og husk: Det er bedre å ringe legen én gang for mye.


Feber hos barn er et svært vanlig sykdomstegn og årsak til at man tar kontakt med lege , og dette ofte uten at man nødvendigvis kan finne en bakenforliggende årsak. Alvorlighet av feber som tegn i seg selv er noe som ofte overvurderes av både foreldre og helsepersonell. Temperatur over grader regnes som høy feber , og stiger temperaturen over grader er det potensielt farlig. Det er også lurt å kontakte lege dersom feberen vedvarer i flere dager. Ved høy feber , eller hvis man er redd for alvorlig sykdom, skal man kontakte lege.


Dermed bør vi egentlig være ganske fornøyde med å ha litt feber når vi har en infeksjon i kroppen. Unntakene er enkelte barn som kan få feberkramper, noe vi kommer tilbake til. Dersom du går lenge med feber , eller har høy feber , bør du kontakte lege for å få en formening om hva dette skyldes.


Når slutter man å være vanlig influensasyk og blir alvorlig syk? Det er når allmenntilstanden er dårlig, som ved høy feber ved infeksjonssykdommer. Det er viktig å lære seg hva som er normalforløpet for sykdom for deg, og ta kontakt med lege når det. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin?


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Feber er en del av kroppens forsvarsrespons mot infeksjoner, og er en økning av kroppstemperaturen utenom det normale.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg