mandag 18. juni 2018

Gravid og vondt i magen

Gravid og vondt i magen

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse.


Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. En annen vanlig plage og smerteopplevelse er det babyen i seg selv som er skyld i. Babyen kan presse mot et bestemt ste noe som kan bli sårt og vondt. Dette er helt vanlig og ufarlig, sier Wendelborg. En annen årsak til sårhet på et bestemt sted er at man ofte dunker magen borti gjenstander.


Kosthol og hva som kan spises og ikke i svangerskapet, er det legen får flest spørsmål om. Gravide blir naturligvis engstelige dersom de kjenner smerter i magen de ikke har kjent før. VELDIG vondt i magen. Jeg tror ikke det er svangerskapsforgiftning. Men lurer litt på om noen har hatt det, eller det jeg har, og kan forklare litt.


Har vondt øverst på magen , ikke høyre side. Og mest vondt når jeg puster dypt inn eller kommer borti magen. Er uker og kjenner spark fra den lille. Noen som har hatt d. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravid , og etter fødselen. De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen. Smerter i nedre del av magen.


Gravid og vondt i magen

Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Det er bare å glede seg, sier Ragna. For flergangsfødende går det gjerne litt fortere, fordi magemusklene allerede har vært tøyd og strukket. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Medtatte pasienter og pasienter der det er mistanke om peritonitt, ileus, sirkulasjonssvikt eller andre operasjonskrevende tilstander innlegges alltid umiddelbart i kirurgisk avdeling. Ved magesmerter og behov for innleggelse uten at det er mistanke om peritonitt, ileus eller iskemi, legges pasienten inn i medisinsk avdeling. Jeg er ofte kvalm og vondt i magen.


Gravid og vondt i magen

Puppene mine er også ømme. Kan jeg være gravid ? Hei, jente på snart år. Det veksler på hvilken side. De er ikke så kraftige at je. Fra å ligge godt gjemt bak og under symfysen vokser den og bryter seg plass, både frem- og oppover, så den til slutt går helt opp til brystbenet ditt.


Når man tenker litt mer over det, så kan man godt forstå at det kan stikke i magen. Liv og røre: Det merkes at det begynner å bli trangt der inne. Rett som det er strekker hun mageskinnet godt, såpass at det gjør vondt og jeg kjenner strekkmerkene vokse. Hun hikker, flere ganger daglig, magen hopper og jeg synes det er vanvittig ekkelt.


Bare lurer på hva dette kan være. Eller om jeg får press på magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg