torsdag 7. juni 2018

Gallestein og alkohol

Sånn eventuelt alkohol altså. Om jeg klarer å komme meg på hytten, så hadde det vært kjekt med litt vin, men de tre siste nettene har jeg hatt skikkelig anfall pga gallestein. Havnet på legevakten - tok ul der og det viser seg at jeg har forstørret galleblære, og kantene rundt.


Men det viser seg at etter bare 5-dager med litt alkohol hver dag, vil risikoen være betydelig redusert. Når alkohol påvirker kolesterolet ditt, vil det også ha en effekt i galleblæren.

Dersom du har typiske gallesteinssmerter må du oppsøke lege. Det vil bli tatt blodprøver og rekvirert en ultralydundersøkelse for å finne ut om smertene skyldes gallesten. I noen tilfeller gjøres også annen bildediagnostikk som CT eller MR. En sjelden gang kan gallestein stå fast og blokkere gallegangen. Galleblærebetennelse.


I og med at man kan utvikle gallestein ved for høyt inntak av alkohol , så tviler jeg på at det er særlig lurt. Vært fint om dere fikk med dere dette på en enklere måte, dette er jo helt forferdelig tungt å lese, og i tillegg gir det ingen nøyaktige svar, for sånn som med alkohol , virker ut fra det dere skriver att med lite alkohol så skal det gå bra, med andre or en kan nyte ett glass rødvin eller litt øl en gang i mellom bare ikke hver dag, ikke har dere forslag til bra og dårlig mat heller.

Hvis ikke det er alkohol som er årsaken, er den eneste gode behandlingsmåten å gå ned i vekt. Jeg vet ikke hvor mye du har drukket, og om det er alkohol som har vært årsaken til din fettlever. Spør legen din om dette. Hvor farlig det er å drikke alkohol en gang, kan ikke svares med ett svar som skulle gjelde alle mennesker.


Pasienten har vanskelig for å sitte eller holde seg i ro under anfallet, og pasienten er som regel kvalm. Smertene kommer ofte etter målti og de varer i opptil flere timer. Hvis en gallestein kiler seg fast i utløpsgangen fra galleblæren, oppstår magesmertene. Disse smertene kalles gallesteinsanfall.


Jeg er bare år gammel, men har opererte bort gallestein og galleblære da jeg var år. Aner ikke hvorfor jeg fikk det, for jeg verken slanket meg eller var spesielt overvektig akkurat da. Men jeg hadde bodd i usa et år og spist veldig usunt, og sjeldent. Så det kan ha vært en utløsende faktor. Legemet blir vant til alkoholen og krever større mengder for å oppnå den samme følelsen.


Hvis en alkoholiker forsøk på å slutte å drikke, kan han gå gjennom fysisk tilbaketrekning og erfaring kvalme, frysninger, svette og risting. Jeg er en jente på år som nettopp fikk vite ved hjelp av ultralyd at jeg har en form for gallestein.

Legene var ikke helt sikre, men mente det var en samling av mange små steiner. Det jeg lurer på er om jeg kan drikke alkohol , eller om det kan være far. Jeg har også høye leververdier pga dette. Leververdier – Åpent forum innlegg 25. Størrelsen kan variere fra pittesmå til størrelse med hønseegg og det kan ofte finnes flere enn en.


Tilstanden kan også medføre blokkering av gallegangen og utførselsgangen til bukspyttkjertelen. Et laparoskopisk inngrep kan være påkrevet. Etter en lang stund med smerter og frustrasjon har jeg da (endelig) fått påvist gallestein.


Jeg var til Ultralyd og der fant de stykker, muligens flere, men den største var ihvertfall 17mm. Han som tok Ultralyd på meg, han sa at den var veldig stor. Men faktisk er det slik at alkohol forstyrrer selve søvnkvaliteten. Alkohol forstyrrer søvnen.


Resultatet kan bli urolig søvn og mange oppvåkninger, og hindrer den dype søvnen vi trenger for å føle oss uthvilt. Den ene er alkohol. Det er to hovedårsaker til denne sykdommen.


Det viser seg at både akutte store alkoholinntak og mer langvarig overforbruk kan gi en irritasjonstilstand i kjertelen, ganske lik den vi ser ved gallestein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg