onsdag 13. juni 2018

Dessert til kalkun

Bestill Dessert hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. Raskt, enkelt og digg! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Anbefalte desserter til kalkun En kalkunmiddag er ganske lett middag som tåler en litt kraftigere dessert. Se våre forslag og oppskrifter til deilige desserter som passer etter kalkunmiddagen. Helstekt kalkun er blitt en stor favoritt når man vil by hele familien på middag, enten til jul (som britene) eller nyttår.


Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Søte fristelser i form av en lekker dessert eller to tar festen til nye høyder, og du trenger ikke å være slikkmunn for å bli fristet.

Flere fristende desserter finner du her. For å unngå stresset som lett oppstår før store feiringer, kan du lage desserten på forhånd. Du finner oppskrift på waldorfsalat, som er veldig godt til kalkun , her! Rosenkål og bacon er også godt tilbehør til stekt kalkun.


Her finner du oppskrift på både det og en fylt kalkunrull. Oppskrift på helstekt kalkun med hasselbackpoteter og herlig brun saus. Vinmonopolet holder for første gang i historien åpent på selve nyttårsaften, og du rekker ennå å skaffe deg vin til årets siste dag. Her er litt inspirasjon til hva du kan servere! Her er forslag til forrett, hovedrett, tilbehør og dessert.


Velg en av hver om du skal ha gjester til bords eller velg mange om det skal være en buffet og gjester skal gå og forsyne seg selv. Krydre kalkunen godt med salt og pepper og brun den på alle sider så godt du klarer i stekepannen. Ha den så over i en ildfast form. Bind lårene opp mot hverandre inntil brystet, og bind vingene sammen.


Skjær dype snitt inn i hvert lår på sidene, helt inn til lårbeinet, dette for at lårene skal bli ferdige samtidig som brystet. Kalkun er for mange et must til nyttår. Thanksgiving, som i USA feires den fjerde torsdagen i november, gjør at fuglen stadig oftere havner på norske middagsbord også før 31.

Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 6g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på kilo til et selskap med personer med god matlyst. Skal du ha flere gjester enn det er mat til på én kalkun , kan du steke en kalkun ekstra eller suplere med noen marinerte kalkunbryst.


Slik tilberedes kalkun. Forretten er gjestens første møte med maten, og en perfekt start på et hvert festmåltid. Disse dessertene må du ha til jul.


Den skal være lekkert anrettet, ikke for stor, ikke for liten. Den skal også danne smaksmessig kontrast til hovedretten slik at man føler hver del i et måltid som en spesiell og delikat opplevelse. Til dessert har de som tradisjon å servere en gresskarpai med krydret og god smak. Her deler ekteparet Juvera sin Thanksgiving-meny med Godts lesere: Helstekt kalkun med brød- og rosinstuffing.


Og for dere som har matallergi er det beregnet allergen. Les mer om denne saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg