mandag 11. juni 2018

Hvite prikker på huden

Jeg er en gutt på år. Det begynte med at det kom mest på brystet, så utover magen og nedover armene, og nå har jeg hvite prikker helt ned til hendene og begge beina. Hvite flekker i huden … Har du noen gang hatt dem? Det er vanlig at disse dukker i løpet av sommeren, spesielt etter soling.


Hva forårsaker disse flekkene? De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet. Det finnes ingen god behandling mot tilstanden. SPØRSMÅL Hei jeg er ei jente som har på en måte hvite prikker på huden , jeg ser det spesielt ved magen å rundt der. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer.


Noen får flere enn andre. Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer. En mulighet er at det skyldes en sopp, og da kan det behandles med en helt vanlig flassjampo, sier hudlegen. Mange tror dette er pigmentflekker, men ifølge lege Siri Helene Hauge på Lommelegen.


Det er en ufarlig hudsykdom hvor pigmentet i huden. Heldigvis er løsningen på problemet enklere enn du tror! Før du rynker på nesen så kan vi berolige med at det er vanlig å ha denne soppen på huden , og at det ikke er smittsomt.


De hvite flekkene er et tegn på at du har en overvekst av gjærsoppen malassezia på huden. Problemet med hvite flekker oppstår når det plutselig blir en. Dette er noe jeg har lurt på en stund. Av og til blir hud farven min ujevn,altså det dukker opp hvite prikker i huden ,slike man ofte får inni hendene! Som regel er det helt ufarlige tilstander som gir hvite flekker på neglene, men det kan være lurt å oppsøke lege om du får smerter, kløe, eller du ser større forandringer på neglene.


LES OGSÅ: Blod under neglen. Slik kan du ta vare på neglene dine. På denne årstiden er neglene mer utsatt, på grunn av kulde og varierende.


Guttate Hypomelanose kjennetegnes av små (2-mm) hvite flekker på leggene og underarmene. Idiopatisk betyr at årsaken er ukjent. Guttate betyr at flekkene ser ut som regndråper som har truffet huden. Det er spesielt mennesker med lys hudtype som rammes. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres.


Hvite prikker på huden

De er vanligere etter årsalderen. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Gibson, er MD lege og skribent for Mayo Clinic. Han sier at generelt en hvit flekk på huden er ikke en grunn til bekymring.


Barn med allergi pleier å ha eksem eller astma. Huden kan brekke med flere røde eller hvite flekker på torso, ben og armer. Før hadde jeg veldig stram forhud (kanskje litt enda) men etter mange uker med tøying osv så har det blitt enklere å dra ned huden uten at det skal svi. Men bare lurte på jeg har masse hvite prikker på forhuden litt lengre nede som er vanskelig å få av.


Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Bortsett fra det vil det ikke ha noen innvirkning på din vanlige hverdag. Kan også nevne at det er Vitiligo som har fått Michael Jackson til å bleke huden sin. Han har også Vitiligo, og siden det ikke går an å gjøre noe med de pigmentfrie områdene, bleka han hele huden , så man ikke skal se de hvite flekkene.


Hvite prikker i underlivet kan ha flere årsaker. Det vanskeligste er nok talgkjertler, så det er ikke så rart om du får slike svar. Siden du har fått dette nylig tenkte jeg umiddelbart på er pitryriasis versicolor som er en hudinfeksjon som skyldes en gjærsopp som heter Pityrosporon orbiculare.


Det typiske er å få mange små flekker i huden. Fargen varierer, men er oftest lysebrun på vinterblek hud - og hvit på solbrun hud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg