onsdag 13. juni 2018

Klør i ansiktet

Noen ganger varer kløe lenge og er intens. Når man gnir eller klør området, blir kløen verre, og. Denne syklusen kan være vanskelig å sette en stopp for, men hvis man fortsetter å klø seg kan det skade huden og forårsake infeksjoner. Begynner å bl sårt og rødt, svulmer litt.


Kløe i ansiktet på venstre kinn.

Området er begrenset. Det har også vokst frem noe som ser ut som en vorte 1x1xmm. Jeg har små flekker med psoreasis på albuene som aldri klør.


Når huden i ansiktet klør er det vanlig at den også føles tørr. Huden kan flasse og være rødflammet. Det er også vanlig at det føles som om huden strammer. Om kløen er forårsaket av eksem, og dette ikke behandles, kan en få små sår og væskefylte blemmer som kan sprekke.


Har i nesten 2år nå slitt med en vanvittig kløe i ansiktet.

Det bare plutselig dukket opp en dag uten forvarsel, og siden den dagen har jeg slitt veldig. Det tærer på selvtilliten min og på søvnen. Dette utslettet begynner som kløe i huden for deretter og danne seg en hvit klump som er rød r. Plateepitelkreft eller spinalom oppstår gjerne i ansiktet , nakke, på lepper, ører, hendene eller leggene. Av utseende likner kreftformen på basalcellekreft, og kan minne mye om en vorte.


Ofte med et sår i midten. De med solskadet hud er spesielt utsatt for spinalom, og langvarig immunhemmende behandlinger øker også risikoen. Klør du over store hudområder, kan kløen skyldes tørr hud eller eksem. Tørr hud er den vanligste årsaken til kløe i huden.


Ved eksem kan huden, i tillegg til å klø, være rø irritert, væskende, flassende eller fortykket. Elveblest kan også gi kløe over hele kroppen. Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker. Her kan du se bilder av og lese mer om vanlige årsaker.


Klør det over hele huden er det vanligvis tørr hu elveblest, kontakteksem, psoriasis og andre typer eksem som er årsaken. Kløen kan forverres dersom du vasker huden ofte, eller om vinteren når vi fyrer mye inne. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet.

Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Når du klør deg, vil huden bli ytterligere irritert, rød og varm, og væsketapet øker. Du bør oppsøke lege for å finne ut hvorfor det klør i ansiktet og få råd om behandling. Nedenfor har vi listet opp noen faktorer som kan bidra til kløende eller irritert hu og tiltak som du selv kan gjennomføre for å redusere ubehag. Når det skjer endringer i huden, og disse endringene består over ti bør man være oppmerksom.


Man trenger ikke å løpe til legen for den minste flekk, men oppstår det noe nytt som tiltar i størrelse kan det være lurt å få sjekket det opp, sier hudlege Dag Aandahl ved Hønefoss hudlegekontor. Rosacea, utslett i ansiktet som består av rødme, små betennelsesknuter og synlige blodårer. Tilstanden er relativt vanlig, og forekommer hyppigst hos kvinner.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Dermale nevi er en type føflekk i ansiktet som vokser utover. De ses som en kul av varierende tykkelse. De vokser seg gradvis større med tid.


En dermal nevus trenger ingen behandling. Hvis de er plagsomme av kosmetiske årsaker, kan man fjerne delen som stikker ut av huden med en kirurgisk shave. Ved utbredt basalcellekreft kan strålebehandling være et alternativ, vanligvis i ansiktet og fortrinnsvis hos eldre.


Behandlingen brukes også ved plateepitelkreft, men da som regel ved mer langtkommet sykdom og hvis andre sykdommer i tillegg gjør operasjon vanskelig. Etter et par dager danner det seg en skorpe som etter hvert faller av. Etter tre-sju dager vil vanligvis overkroppen bli svakt rødfarget og småprikket.


Utslettet klør ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg