torsdag 21. juni 2018

Mat kjøttdeig

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder. Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat. Vi har samlet et knippe med helgefavoritter med kjøttdeig. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager.


Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer.

Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam. Karbonadedeig er en variant med mindre fett. De har et utrolig stort bruksområde i alt fra klassiske norske kjøttkaker til de mer eksotiske retter, og egner seg til å lage god mat raskt. La kjøttdeigen steke litt før du begynner å røre.


Begynner det å koke, ta ut kjøttdeigen og begynn på nytt med sterkere varme. Her viser jeg enkle hverdagsretter som har god score blant dere og som alle kan lage. Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk som Kiwi, Rema eller Coop Extra.


Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig.

Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Denne paien kan du fint lage med bare hakket løk, dersom du ikke har vårløk eller småløk.


Purre går også fint. Bruk gjerne ferdig paideig fra pakke. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.


INGREDIENSER: stk løk kg kjøttdeig ss tomatpuré stk tomatbokser fedd hvitløk, skrelt stk soltørkede tomater, hakket stk gulrøtter, skrelte bk bønner, f. Her er en enkel og kjempegod grunnoppskrift som kan varieres i det uendelige. Bruk de grønnsakene du har for hånden og eksperimenter! For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med millimeter kvern - to ganger. I Sverige er det vanligere å bruke millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.


I vanlig kjøttdeig er det prosent fett. Den egner seg særlig godt til kjøttdeigretter som taco, wraps og pastaretter, men kan brukes til magrere kjøttkaker og kjøttboller, bare den røres godt med salt og spes minimalt med væske. Her finner du de mest barnevennlige oppskriftene og middagstipsene. Barna vil elske disse middagene! Gratinert makaroni med kjøttdeig.


SOL samler oppskrifter og artikler om mat og drikke fra de største matbloggene og matsidene. Hell den så i ett dørslag så den får renne av (så slipper du våt nachos). Ha bakepapir på en stekeplate.

Strø nachos på og deretter ost i mengden du ønsker. Ha på halvparten av kjøttdeigen og halve maisboksen. Legg så ett nytt lag på samme måte. Paprika og vårløk har du på etter den er stekt.


Det er mye bra kjøttdeig med i denne testen. Tilsatt salt og vann gir en fordel både når det kommer til smak og hvor mye svinn du får under steking. Derfor er det ikke overraskende at det to beste, begge er varianter som er tilsatt salt og vann: Nordfjord kvernet kjøttdeig av storfe og Best pris kjøttdeig. Den vanlige kjøttdeigen i butikken lages av storfe (i motsetning til familiedeig hvor svin og storfe er blandet). I Norge er det lov å tilsette prosent salt og kjøttdeigen kan inneholde opptil prosent is eller isvann.


Om du vil redusere fettet i maten, kan du bruke karbonadedeig. Ha kjøttdeig , en klype salt, pepper, litt sitronpepper og en knust hvitløksfedd i en bolle. Følg Dagbladet på Instagram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg