onsdag 6. juni 2018

Kul i underlivet

Find The In And I on ite. Du har altså oppdaget en liten kul , som er litt øm, ovenfor vagina den siste tiden, og lurer på hva det kan være. Du kan ha helt rett i at dette godt kan skyldes en slags kvise, eller rettere sagt en byll, som er en lokal ansamling av puss som er omkranset av vanlig vev.


Mest sannsynlig er dette ufarlig. Jeg prøvde å vaske underlivet godt med vann iste i håp om at det skulle bli bedre, men når jeg kom ut av dusjen la jeg merke til at det hadde kommet en kul lengre oppe ved trusekanten. Det kjennes litt ut som at det ligger en slags kul eller byll under huden, den er hudfarget men litt rød.

Det var en kul i underlivet som virket mest som en underjordisk kvise. En hard klump under huden liksom, som vokste seg større når jeg pirket og plaget den. Nesten som å ha en ert under huden. Stakk aldri hull på den, men til slutt sprakk den av seg selv og jeg klemte ut innholdet. Så lenge du gidder gå og ha det vondt i grunnen.


Jeg ville sett det an noen dager, men om det ikke blir bedre i løpet av 2-dager (til midten av uka) hadde jeg nok bestilt meg time hos legen og sagt at det haster slik at du får time så raskt som mulig. Jeg har hatt en slik kul en gang tidligere, på størrelse med en liten ert. Gjemt under ytre lepper.

Den ble mindre, men jeg merket i går at den var kommet tilbake. Nå har det kommet en eller to flere kuler i samme områ. Funnene våre illustrerer hvor viktig det er å informere kvinner om symptomene på kreft i underlivet , slik at de tidligst mulig får behandling, sa forsker Cynthia Gelb, som er helse- og kommunikasjonsspesialist ved Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta, USA, i forbindelse med studien - som ble gjennomført i fjor. Denne klumpen sitter nederst i ytre venstre kjønnsleppe og kjennes nesten ut som en stein i en testikkel når jeg trykker på den. Omtrent samme strls også, kanskje litt mindre.


Det kan også bli feber og slapphet. Den betente kjertelen kan ses som en kul i kjønnsleppen, og den vil ofte være lett å kjenne dersom du undersøker deg selv. I noen tilfeller kan det oppstå akutt blødning i bløtvevssarkomet, slik at en mindre kul plutselig mangedobler sin størrelse i løpet av et døgn. Godartede kuler i kroppens bløtvev (muskler, bindevev, fettvev, blodkar med mer) er veldig vanlig og kan være vanskelige å skille fra bløtvevssarkomer. Likevel bør enhver kul undersøkes.


Search The In And I. De vanligste svulstene i underlivet. Så kult du vil bli en del av KK-gjengen! For å melde deg på nyhetsbrev fra KK må du logge deg inn med din aID-konto. Kuler i underlivet kan være både skremmende og plagsomt, men sjelden farlig. Jeg oppdaget for litt siden en liten kul litt over vagina, jeg har lagt merke til den før men var sikker på at det bare var en kvise.


En kul som egentlig er ganske stor. Jeg har en klump i underlivet , litt på siden av kjønnsleppen, helt innerst på rumpeballen om dere skjønner hvor jeg mener.

Jeg har tenkt det var en diiiiger kvise, har presset på den, og det kommer blod ut. Blod blandet med litt gørr, men mest blod. Hva i all verden kan dette være ? Jeg fødte for uker siden. Hadde en ganske hard og lang fødsel som resulterte i vakum, klipp og sying.


Har nå oppdaget en kul på str med en klinkekule på siden av underlivet , nesten ved lysken. Diagnosen er lett å stille på grunnlag av kulenes utseende. Den er veldig øm og det gjør ofte vondt å gå, sitte. De ses som en bløt, gul, ofte bred og litt knudrete kul i huden.


Oftest forekommer slike ateromer i pannen, i hodebunnen, på kinnet og på nesen, men kan også finnes i underlivet og på ryggen. Samleiesmerter, kul i magen, blødninger før menstruasjon og følelsen av å være tung i underlivet kan også være symptomer på denne tilstanden. Det vanligste symptomet på endometriose er sterke menstruasjonssmerter.


Ved endometriose i tarm eller urinleder kan man oppleve smerter i disse organene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg