fredag 29. juni 2018

Blærebetennelse

Blærebetennelse

I uttalte tilfeller må pasienten gå på toalettet selv om urinblæren bare inneholder en liten mengde urin, fordi trangen til å late vannet melder seg med så stor styrke at det ikke er mulig å holde igjen. Hva er blærebetennelse ? Det mest typiske symptomet er at man opplever svie og smerter når man tisser. Har man svie når man later vannet bør man få gjort noe med det.


Blærebetennelse

Blærebetennelse er en infeksjon i blærens slimhinne med bakterier. Komplisert urinveisinfeksjon er derimot en betennelse der forhold i eller utenfor urinveiene kan påvirke forløpet i en mer langvarig og alvorlig retning. Dette er mer vanlig blant menn enn blant kvinner. Ukomplisert urinveisinfeksjon er en blærebetennelse uten kjente kompliserende forhold eller andre sykdommer i urinveiene.


Hvordan forløper sykdommen? En urinveisinfeksjon er som regel overstått i løpet av et par dager. I sjeldne tilfeller kan sykdommen bre seg opp i nyrene og gi nyrebekkenbetennelse og eventuelt også blodforgiftning. Behandling av kronisk blærebetennelse.


Disse gir seg ofte i løpet av en uke, og å avvente noen dager uten antibiotika anbefales. Den rammer kvinner oftere enn menn fordi kvinner har kortere urinrør. Betennelse er det levende vevets lokale reaksjon på skade. Urinveisinfeksjon er en vanlig sykdom hos kvinner i alle aldere. Man kan få infeksjon både i øvre og nedre del av.


Hent medisin på apoteket med e‑resept. Svar fra legen i morgen tidlig. Hvis du er blitt smittet, må du fortelle det til den du har hatt sex med og blitt smittet av, så denne personen også kan bli behandlet. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. Svie er heller ikke uvanlig.


Blærebetennelse

Her finner du informasjon om urinveisinfeksjon, herunder årsaker, diagnose og behandling. Trenger du resept mot urinveisinfeksjon kan Nettlegevakt hjelpe med dette. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Fordi bakterier lever av sukker og trives i sure miljøer, bør du unngå å visse matvarer hvis du har urinveisinfeksjon eller vil redusere faren for å få det. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Det er derfor viktig at du bruker kondom. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.


Blærebetennelse

De fleste urinveisinfeksjoner forekommer hos voksne, ikke-gravide kvinner. Her er det tips til hvordan man kan bli kvitt urinveisinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg