fredag 29. juni 2018

Rare guttenavn

De oppfatter navnene som rare på en eller annen måte, men navn som er rare for noen er kanskje til og med helt naturlige for andre, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen Ivar Utne. Ofte kan grunnen til at de høres rare ut være at de stammer fra andre språk, slik som tyske Silke, arabiske Musa og finske Kukka. Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn.


Gamle, rare navn Navnene som er i ferd med å forsvinne Thorn, Rosine, Perline eller Ebrikka? Gir du barnet et navn fra fordums tider, blir det garantert alene om det. På denne siden finnes et stort utvalg av unike navn, spesielle navn, sjeldne navn, uvanlige navn og vakre navn til gutt og jente.


Den perfekte mor, påan igjen skrev: Takk for innspill, kan være nyttig å huske på. Nå er disse ungdommene så store at det neppe blir noe problem, men det er absolutt en faktor å tenke på om mindre barn skulle ønske seg. Går an å kjøpe løs ledning som holder på de, skulle en fal.


Man kan kalle barna sine mye rart, og det er navnene nedenfor et godt eksempel på. Det rareste navnet vi har i Norge er vel Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha. I Hardanger er det mange som heter Sæd til etternavn og på Toten er det noen som heter Langeballe. Er det noen andre som har rare etternavn å komme med?


De fleste av dem forekommer under ganger i tellingen, men det er også tatt med noen mer vanlige navn. SIDE2): Kjært barn har mange navn, heter det. Når man skal velge navn til den kommende verdensborgeren, så er det i bunn og grunn kun fantasien som setter grenser.


Rare norske navn er fascinerende synes jeg. Her er noen eksempler: Gaute Grøtta Grav, Fin Gnatt, Bjarte Ytre Arne, Anti Kristensen. Vi spurte dere hva det fineste guttenavnet er.


Sist oppdatert: 23. En mor på forumet søkte navnehjelp. Hun fikk flere hundre gode tips om flotte guttenavn. Rare navn, hehe Hva er det rareste navnet du vet om?


Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Et vann i Flå i Buskerud. Ellingsve kjenner ikke til opprinnelsen til dette stedsnavnet, men gjør en kvalifisert gjetning: – Ut ifra hva skrukke betyr, og hva dette er et navn på, så vil.


Vi bryr oss om ditt personvern. Hihihi, så mange rare guttenavn som slutter på -us:D Og alle er lovlige i Norge! KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Mange vordende mødre bruker opptil flere måneder på å bestemme seg for et navn, og når de først har funnet det perfekte, hender det ofte at barnefaren er helt uenig i navnevalget.


Birmaen min er oppkalt etter min svigerinnes bror, Per Arthur, men går bare som Pellemann hjemme. Min eldste maine coon heter Armstrong. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. Dette er en liste over populære navn.


VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes. I Norge er det mange artige, rare , merkverdige etternavn vi slektsforskere kommer borti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg