fredag 13. oktober 2017

Sunn matpakke til barn

En sunn og god matpakke gir energi og glede. I dette innlegget har eg samla forslag til sunne, enkle tips til kva man kan ta med seg i matpakken. LOMPERWRAPS MED GODT PÅLEGG – og masse grønnsaker som tilbehør. Pakk lompene inn i folie og dei smaker ferskt og godt til lunsj.


Sunn OG kreativ matpakke. Høres det uoppnåelig ut?

Her er sunne forslag og mer enn oppskrifter på nistemat enten det er i matpakke eller i matboks, til voksne eller barn , til skolemat eller jobblunsj. Frisk frukt, fruktsalat, bær, gulrot, en bit kålrot eller andre grønnsaker barn liker er fint å ha med i matpakken. En liten yoghurt med maks tilsatt sukker kan også være et fint tilbehør til matpakken. Som drikke til matpakken anbefales vanlig hvit melk (skummet melk og alle typer lettmelk), juice eller vann.


Menyen er enkel, tar lite ti og er i tillegg sunn og god. Ta gjerne barna med i planleggingen - så blir lunsjen et høydepunkt mer enn et ork. Barna mine digger disse grove ostehornene.


Et annet tips er å ha faste tema til ulike dager. Du kan for eksempel ha mandag som brøddag og tirsdag som middagsrestdag.

Pynt med kakestrø av og til. Et lite dryss med kakestrø som pynt på yoghurten eller på toppen av en sunn energibar, kan ha en utrolig effekt på appetitten til barna. Det er selvfølgelig ikke så sunt, så det bør kun brukes som en overraskelse fra tid til annet. Da bevarer du samtidig følelsen av at dette er en helt spesiell matpakke.


Middagsrester fra dagen før er et godt matpakkealternativ. Pesto, hummus og avokado er perfekte alternativer til smør, men også som dipper til et knippe oppskårne grønnsaker. Regelmessige måltider som er fornuftig sammensatt bidrar også til å holde blodsukkeret mer stabilt gjennom dagen. Helsedirektoratet har utviklet en folder til elever om skolemat, samt mye annet flott materiell om matpakke og kostråd. Du kan laste ned alt materiellet på deres nettside.


Her er deres tips til sunnere matpakker: Ni små grep til matpakken. Kutt opp grønnsaker og frukt til å ha med i matboksen. Ikke ta deg vann over hodet, og husk at du trenger ikke ty til supermat.


Vanlig mat er faktisk bra nok, både for deg og for barna dine. Dette gjør matpakken sunn. Varierte påleggssorter som mager ost, magert kjøttpålegg, egg og fiskepålegg.


Inspirerende matpakketips til barnehagebarn og skolebarn. En god matpakke er avgjørende for at barn skal kunne leke, være glade og lære. Men det krever ikke timesvis eller voldsom eksperimentering å lage den.


Her er et utvalg komponerte matpakke -menyer jeg har testet på min egen sønn Even.

Hjemmebakt brød til matpakken uten stress? Sjekk disse tre brødoppskriftene uten elting. To av oppskriftene krever at du lager i stand litt dagen før: En av dem er inspirert av vaffeloppskriften til kokk Lars Laurentius Paulsen. Små, enkle grep holder i massevis, mener ekspertene. Velkommen til Dinsides diskusjon.


Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Med godt pålegg, frisk topping og saftig brød blir lunsjen garantert spist opp! Matpakken kan være så mye mer enn kjedelige brødskiver.


Her finner du smakfulle og litt sunnere tips til matpakken for store og små. Les også: Slik kan du variere en sunn matpakke. Barn anbefales å velge mager melk, altså skummet og lettmelk. God nok tid til å spise og felles måltider bidrar positivt til både elevens helse og sosiale miljø på skolen.


Opplagte elever er også viktig for et godt læringsmiljø. Barn til Bords leverer lunsj til barnehager og skoler. Maten er hjemmelaget, alltid med ferske råvarer og fokus på næringsrike, velsmakende og varierte retter.


Med vår grunnleggende filosofi “livslang matglede” bidrar vi til at barn lærer å like all type mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg