mandag 30. oktober 2017

Steke koteletter

Steke koteletter

Lag spennende måltider med svinekoteletter, kjapt, enkelt og velsmakende. Brun kotelettene raskt i varm panne 2-minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca.


Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand. Det er raskt å tilberede, billig i pris og egner seg godt til mye av tilbehør. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.


Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form. Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grade.


Hvordan få saftige svinekoteletter? Frister det med tørre koteletter , stekt altfor lenge på panna - servert med noen overkokte grønnsaker? Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen? Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker.


Stek kotelettene raskt i en varm stekepanne. Forvarm ovnen til ca 2grader. Jeg bruker feks sjampingnon, rødløk, gulrot og. Jeg har lagd koteletter på denne måten i flere år nå, og har aldri opplevd at kjøttet har smakt lite.


Steke koteletter

Det blir helt nydelig og mørt og godt, og det resultatet får man ikke på samme måte hvis man beiner ut kotelettene og steker dem. Men jeg skal absolutt prøve din måte en gang, det er jo alltid moro å prøve noe nytt. Kotelettene skal ikke gjennomstekes.


Deretter skrur du ned til middels varme og lar kotelettene steke i to til tre minutter til, gjerne sammen med noen hvitløksfedd og kanskje også litt timian eller rosmarin? Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver. Du må muligens ha litt mer smør i stekepanna underveis. Ikke legg for mange koteletter i stekepanna om gangen.


Steke koteletter

Du steker den ferdig i ovnen. Nakkekoteletter er noe alle liker, og med grønnsaker godt tilbehør blir dette en skikkelig middag. I mellomtiden har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.


Ta koteletter og kryddre dem. Stekes på 1grader i min. Snues etter min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min. Hadde sky fra kotelettene i sausen, som gjør sausen ekstra god.


Steke koteletter

Liker ikke tørre koteletter , og det blir det når en steker de i panna synes jeg. Jeg tenker alltid på skrekk og gru på koteletter stekt på panna. Resultatet blir etter min erfaring veldig tørt og kjøttet blir hardt. Legg ferske eller opptinte koteletter i en ovnsform. Slik lager jeg møre koteletter.


Legg i grønnsaker du har feks løk, paprika og tomater. Dette ble utrolig gode koteletter ! Jeg lagde saus av alt stekefettet fra kotelettene (det var ganske mye sky).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg