onsdag 11. oktober 2017

Falsk krupp smitte

Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Hva er årsaken til falsk krupp ? Det er som regel parainfluensa-virus, men også influensavirus og forkjølelsesvirus som f. Hos barn med stadige anfall med falsk krupp : Diskuter med legen om dere bør utstyres med kortison som dere selv kan gi barnet ved eventuelle senere anfall. Ekte krupp er det samme som difteri og er svært sjeldent i Norge i dag. Falsk krupp er en godartet tilstan men hosten kan være plagsom.


Hvordan får man falsk krupp ? Virus overføres med luftbårne dråper i forbindelse med hoste og nysing. Det kan også smitte fra person til person via hendene. Viruset føres med hendene opp til øynene eller neseslimhinnen.


Mange virus kan gi falsk krupp. Tilstanden kjennetegnes ved en karakteristisk ”bjeffende” hoste og kommer oftest i forbindelse med en forkjølelse (virusinfeksjon). Etter at sykdomsperioden er over, er barnet helt friskt, men mange barn får falsk krupp igjen ved neste forkjølelse.


Og når det sies at virus som kan gi falsk krupp er smittsomt, ja da mener jeg at om man vet at ungene har falsk krupp så holder man dem hjemme. Er oppvokst med ei søster som hadde astma, eg får tendens til det i pollensesongen. Akutt laryngitt, kjent som falsk krupp eller pseudokrupp, er en betennelsestilstand i de øvre luftveiene. Slimhinnen rundt strupehodet, luftrøret og stemmebåndet hovner opp, noe som ofte skyldes falsk krupp.


Viruset oppstår gjerne i forbindelse med parainfluensavirus. Influensa og RS-virus kan også utløse falsk krupp. Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende for både barn og foreldre. Les mer hos Apotek 1. Bakgrunnen er små diametere i de øvre luftveiene i barneårene samt løst bundet mukosa som lett svulmer opp ved inflammasjon.


Det submukøse ødemet forverres i liggende stilling, og falsk krupp debuterer derfor ofte etter leggetid. Noen barn får falsk krupp flere ganger i løpet av barndommen, avtakende med økende alder. LES OGSÅ: Halsbetennelse. Forskjell på falsk og ekte krupp.


Det finnes falsk krupp og ekte krupp. Virusene smitter mellom personer, men ikke alle barn får falsk krupp. Se video av barn med falsk krupp , slik at du gjenkjenner pustevanskene og den karakteristiske.


Det beste er derfor å prøve så godt som mulig å unngå smitte fra andre. Hvor lenge har barnet vanligvis falsk krupp ? FALSK KRUPP : Hvesende pust og gjøende (bjeffende) hoste. Når viruset angriper neseslimhinnen, hovner denne opp og nesen blir tett. Det samme skjer i slimhinnen under stemmebåndene, luftrøret blir smalere og dette resulterer i pustevansker, heshet og gjøende hoste. Om dere nsker beskytte babyen mot smitte , br dere hoppe over en.


Vektklubb sunne matvarer som metter. Symptomene er en hes, gjøende hoste som vanligvis øker på når barnet har lagt seg om kvelden. Den genetiske faktoren spiller trolig en rolle, ettersom falsk krupp er vanligere i noen familier enn andre.


Barne- og ungdomsmedisin. Femte barnesykdom Rundt halvparten av barn som får sykdommen, får ingen symptomer på den. Allmenntilstanden avgjør når barnet kan gå i barnehage, uavhengig av utslett. Gravide bør forsøke å unngå smitte , særlig i første halvdel av svangerskapet. Den är särskilt vanlig på hösten och vintern och drabbar främst barn i åldrarna mån - år.


Krupp är en virusinfektion i larynx. Föräldrar blir lätt förvirrade av beteckningarna pseudokrupp och falsk krupp som är föråldrade namn på krupp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg