onsdag 4. oktober 2017

Oppskrifter kjøttdeig

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Oppskrifter kjøttdeig

Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam. Karbonadedeig er en variant med mindre fett.


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Det ligger mye omsorg i saftige kålruletter. Man tenker kanskje at det høres litt traust ut, men det er helt tydelig at kålrulettens tid ikke er forbi, for hver gang jeg nevner dem er reaksjonene overveldende positive. Høyt elsket med andre ord.


Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder. Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat. Vi har samlet et knippe med helgefavoritter med kjøttdeig. Det er nesten umulig å lage noe som ikke smaker godt med kjøttdeig.


Har du kjøttdeig - har du middag. Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her.


Oppskrifter kjøttdeig

Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater. De har et utrolig stort bruksområde i alt fra klassiske norske kjøttkaker til de mer eksotiske retter, og egner seg til å lage god mat raskt.


Kjøttkaker, hjemmelaget brun saus, kålstuing og nyrørte tyttebær er en perfekt helgemiddag for hele familien. Brimi husker godt fra barndommen, lukta i huset når sausen var på gang. Kjøttfri mandag eller kjøttfri taco-fredag?


Du bestemmer selv, men denne vegetar-varianten er så god at du ikke savner kjøttdeig. Kremet bønnemos er toppet med cottage cheese, avokado, sprøstekte grønnsaker, chilisaus og rømme. Skyll purre eller vårløk og snitt den fint.


Skrell og riv persilleroten. La purre eller vårløk og persillerot steke med kjøttdeigen. Rør i tomatpuré og krydre med salt, pepper og oregano. Hell fyllet i paibunnen.


Strø over hakket paprika. Visp sammen egg og melk og hell blandingen over. Her viser jeg enkle hverdagsretter som alle kan lage. Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk.


Hakk løken og stek den gyllen i olje og smør. Pass på at det løser seg skikkelig opp. Smak til med sukker, eddik, oregano, kyllingbuljong, salt og pepper. Spis som forrett, som en snack eller som middag med tilbehør.


Denne varianten kan stekes i frityrkoker, gryte, wokpanne eller i stekeovnen, og er en lur måte å få brukt opp middagsrester av kjøttdeig og grønnsaker. Hakk hvitløk og stek i ett minutt til. Stek den gyllen i olje. Ha i kjøttdeigen og stek den til den får god farge. Del den opp mens du steker.


Ha i chilipulver, kumin, sukker, bønner og tomatsaus. Legg kjøttdeigen på en ildfast form. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet.


Oppskrifter kjøttdeig

Rør inn tomatpure, knuste tomater og oregano. La det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg