tirsdag 24. oktober 2017

Vondt i magen kvalm

På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen. Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin, forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diare, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke.


Vondt i magen , men når bør du kontakte lege?

Vi kan alle ha vondt i magen , men når trenger man egentlig å ringe legen? Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv.


Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på. Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.

Blir kvalmen kraftig fører dette nesten alltid til at du kaster opp, noe som gjerne bedrer kvalmen forbigående. Still oss gjerne et spørsmål i kommentarfeltet nedenfor eller via våre sosiale medier. Blir du lett mett og kvalm med smerter i magen ? Stressmage rammer opptil prosent av befolkningen, men er ikke alltid like lett å oppdage.


Hvis du er kvalm og uvel og har smerter i magen bør du derfor ikke vente for lenge med å få utredet plagene. Opplever du en økning eller reduksjon i vekt uten at du kan se en naturlig årsak til dette, er det også viktig å oppsøke lege, sier Ali. Jeg har møtt mange barn som fremstår som veldig dårlige, der barnet utvilsomt er preget av smerte. Barnet spiller ikke, det har vondt i magen , sier lege Helene Helgeland. Vurdering av ubehag i øvre del av magen.


Smerter i øvre del av magen kan være refluks. Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Det kan man I tillegg til å bli kvalm og få vondt i magen er det andre ting som også kan skje ved angst. Noen begynner å puste raskere og føler at de ikke får puste ordentlig.


Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Dette er tilstander som som regel går over av seg selv uten behandling.

Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet oftest har feber. Slike infeksjonssykdommer kan enten være det som kalles omgangssyke, farangitt eller gastroenteritt, og de skyldes som regel virusinfeksjoner. De kjennetegnes av kvalme, oppkast og diarre eller løs mage og følges gjerne av ubehag eller smerter i. Mange sliter med magesmerter over en viss tid.


I mange tilfeller er dette ikke farlig, men det er likevel fornuftig å ta dette opp med. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Får man vondt under trening skal man derfor ta det med ro. Jeg er førstegangsgravid , og usikker på det meste.


Nå er jeg kvalm og har vondt i magen. Kvalmen vet jeg jo er vanlig. Marianne (20) visste ikke at hun var gravid. SORG: Det å miste et barn er vondt , selv om det kun har vært i mors mage noen få uker. SPØRSMÅL Jeg har vondt i hode, kvalme og mage plager,sliten og utmattet, orker nesten ingenting, har hete og kulde perioder i løpet av kort ti humørsigninger har jeg også litt av, jeg har oxo muskel smerter hele tiden , kjennes ut som om jeg er konstant støl i alle muskler.


Du har i lang tid følt deg oppblåst og har mer luft i magen enn normalt. Det er helt normalt å kjenne seg omblåst en gang i blant, men i aller verste fall kan dette være tegn på kreft i eggstokkene. Andre symptomer på dette er smerter i magen og bekkenet og liten matlyst, ifølge Gynecologic Cancer Foundation.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg