fredag 20. oktober 2017

Sopp nedentil

Sopp nedentil

Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Soppinfeksjonen er vanligvis lett å bli kvitt, men hos enkelte kvinner kommer den stadig tilbake. Sopp i underlivet er vanlig.


Behandling mot sopp i underlivet hos barn. Om barnet først har fått sopp i underlivet, bør dette behandles relativt raskt. Wollen mener at den beste behandling mot underlivssopp er å eliminere kontakten med urin og avføring. I perioder bør barnet gå uten bleie, slik at huden kan “luftes”, tipser barnelegen. Antibiotika hemmer bakteriene som normalt lever sammen med små mengder sopp i skjeden.


Når bakteriene drepes, får soppen overtaket og kan formere seg fritt. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden. Med det mener vi at få kvinner går til legen for å sjekke om det faktisk er sopp de har, de stikker heller direkte på apoteket og kjøper medisin. Det kan være flere årsaker til kløen, for eksempel.


Soppinfeksjon i skjeden gir ofte symptomer som svie og kløe i skjeden, og tykk, hvit utflod. Det er ikke sopp alt som klør. Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv.


Noen kvinner får ofte tilbakefall. Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller (vagitorier) og utvendig kremer til behandling av soppinfeksjon. Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Det finnes en rekke gode og enkle tiltak som kan forebygge fremveksten av en soppinfeksjon. Ettersom soppen trives i fuktige, lukkede og varme områder, bør du først og fremst unngå vedvarende fuktighet i underlivet.


Bruk klær som er løse og ledige nedentil , og erstatt syntetiske underbukser og stringtruser med undertøy som er laget av. Kløe nedentil , kan det være sopp ? Jeg har vondt lukt nedentil , men ingen kløe eller svie, er det sopp ? Klør, blemmer nedentil ? Barbering, herpes eller sopp ? Er det vanlig å få sopp hvis man har barbert seg nedentil ? Jeg sliter med at det klør nedentil. Slimhinnene er gjerne røde og irriterte. Noen vil også oppleve smerter, sårhet og ubehag ved samleie.


Sv: sopp i underlivet hos barn ville gått til legen for å konstantere at det er sopp. Og føler du deg skitten nedentil , skal du vite at du faktisk forebygger enklest mulig sopp og generell ubalanse i underlivet ved å unngå overdreven renslighet. Samtidig vet man ikke nøyaktig hvorfor noen ofte får soppinfeksjoner i underlivet, mens andre ikke får det. Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene.


Sopp nedentil

Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet. Både menn og kvinner kan få underlivssopp, selv om symptomene oppdages lettest hos kvinner.


Underlivssopp er ikke farlig, men det kan være både vondt og ubehagelig. Synlige tegn på underlivssopp kan være et hvitt belegg som i noen tilfeller kan lukte sterkt. SOPP I UNDERLIVET: Noen får soppinfeksjoner ganske ofte, og kan ha behov for langtidsbehandling Foto: NTB Scanpix Vis mer – Tablettbehandling, slik som for eksempel Diflucan, har mye mer bivirkninger.


På disse sidene kan du lære mer om daglig pleie og råd om hvordan du kan løse vanlige underlivsproblemer. De vanligste bivirkningene er magesmerter, diaré, kvalme, oppkast og hudutslett. I tillegg finner du beskrivelse av sykdommer i sammenheng med urinveier og underliv, og råd om riktig legemiddelbruk ved disse sykdommene.


Men på grunn av plagsomme symptomer, vil nok de fleste behandle den. Ved behov rengjør den irriterte huden varsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg