mandag 30. oktober 2017

Tannverk tips

Med tannlegevakt for akutt hjelp. Oslo Tannlegesenter er åpent 8-21. Mot tannverk så er nok det beste rådet å gå til tannlegen, men disse har ofte litt for lang ventetid på behandling. Da er smertestillende ofte eneste utvei til man får seg en tannlegetime. Karies (hull i tennene) er den vanligste årsaken til tannverk.


Her er tannlegens råd og tips til hvordan du kan lindre tannverk.

Nå har jeg gått med alle tannverks mor i hele dag, og begynner å bli rimelig desperat. Det har vært litt av og på ubehag siden jeg fikk fyllingen for to uker siden, men i dag har det virkelig vært en smerte. Hva er årsaken til tannervebetennelse og tannrotbetennelse? Tannervebetennelse oppstår oftest på grunn av et dypt hull i tannen (), som når helt inn til tannerven.


Tannsmerte er bare et symptom på at noe annet som skjer. Tidlig behandling kan innebære å få en fylling hvis tannverk oppstår som følge av karies. Vi har snakket med Dag Ørstavik, professor dr.


Universitetet i Oslo, om seks ulike årsaker til smerter i tennene.

Det som oppleves som tannverk kan i noen tilfeller være bihuler, ører, kjeven, og til og med stress, men hovedregelen bør være at tannverk undersøkes hos tannlegen. Jeg har til nå stått å knaska på Paracet, ibux og div andre smertestillende. Jeg vil bare si at det å knaske på nellikspikre tok vekk all smerte med en gang.


Det var rett og slett fantastisk å få vekk smertene. Har man tannverk pga betennelse kan man få resept på penicillin mot betennelsen hos legen. Dette kan være med og hjelpe mot smerter viss ventetiden blir lang. Har hatt vondere enn eg har nå,men det er utruligt plagsomt å gå rundt å kjenne på det.


Trur faktisk eg ville tatt spark i ballene for å slippe tannverk og tannlege resten av mitt liv,og det sier jo sitt. Tynn ut en spiseskje med salt i et lite glass som er halvfullt med vann. Tannverk er det jævligeste eg har opplevt. Gurgle dette etter hvert måltid.


Hennes tips til å forebygge ising er å ikke pusse tenner rett etter du har spist sure matvarer, og drikke vann fremfor juice, kaffe og brus. Her er de fire vanligste årsakene til tannverk. Tanngnissing - Dersom du er plaget med tanngnissing bør du oppsøke tannlege for å få hjelp, sier Staxrud. Råd og tips for å lindre tannverk. Plukk knopper av ferske skudd på gran eller furu, og trykk de ned i hullet i den vonde tannen.


Tygg på bark fra einebærbusker.

Legg noen nellikspiker (hel nellik) i munnen, rundt området med tannverk. Desto lysere brunfarge nellikspikeren har, desto kraftigere er den. Her får du tips til hvordan du kan lindre smerten.


Er dine på vei opp? LES OGSÅ: Ikke puss tennene rett etter et måltid Noen slipper billig unna. Fikk tips om Ibux og Paracet av legevakten , men Max dose de sa jeg kunne ta var 1gr Paracet og 6mg Ibux. Hjelper overhodet ikke! Nesten ingenting er så smertefullt som å ha vondt i tennene.


Akutt bihulebetennelse har typisk sympyomer som tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man også ha feber og generelt føle seg i dårlig form.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg