mandag 16. oktober 2017

Menstruasjon etter fødsel

Menstruasjon etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Etter fødselen , vil kroppen din langsomt starte prosessen med å komme tilbake til normalen. Dette innebærer at du vil før eller siden få menstruasjonen tilbake. Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel , har vi samlet det du trenger å vite her. Menstruasjon etter fødsel ? Hadde den 3-dager, men fikk det igjen dager senere.


Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på. Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger.


Blødning (renselse) etter fødsel. Det er vanlig å blø etter en fødsel , og blødningen, eller renselsen, er som en kraftig menstruasjon den første dagen etter fødselen. Varighet og mengde varierer fra kvinne til kvinne. Hadde håpet at noen som ammer noenlunde likt med alle, kanskje hadde opplevd å få tidligere tilbake.


De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt. En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. De første dagene etter fødselen er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon , og det er vanlig at det følger med en del blodklumper.


Menstruasjon etter fødsel

Dette kalles renselse, og den kan vare i opptil seks uker etter fødselen. Etterhvert vil blødningene avta, og renselsen vil da i hovedsak bestå av slim og utflod. Informasjon om menstruasjon , blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd. Kvinner uten prevensjon. Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron.


Hei:) Når fikk dere mensen tilbake etter fødselen ? Og hvor mye kom de første gangene? Hva menes med uregelmessig menstruasjon ? De fleste kvinner har menstruasjon med omtrent fire ukers mellomrom. Det betyr at det går fire uker fra første dag i en menstruasjonsblødning til første dag i den neste. Lengden på dette mellomrommet varierer en del fra kvinne til kvinne.


Menstruasjon etter fødsel

Noen kan ha dager mellom menstruasjonene, andre kan ha 30. Hva skjer med menstruasjon etter fødsel ? Utbruddet av menstruasjon etter fødsel kan påvirkes av en rekke faktorer, og de fleste kvinner opplever at det ikke er noen bestemt tidsramme for når den starter igjen. Har fått så mye kraftigere mens etter fødsel. Har mens nr etter fødsel for mnd siden. Første mens fikk jeg når jeg var innlagt på sykehuset for er operasjon.


Fikk da blodfortynnende, så tenkte det var derfor jeg blødde mye da. Men jeg har blødd mer denne perioden også. Dette er feil, fordi årsaken for uterin blødning Livmor blødning utenom menstruasjon - et tegn på et alvorlig brudd Det knyttet til de fysiologiske egenskapene til livmoren etter fødsel.


Livmoren etter fødsel er en omfattende overflate sår på grunn av fjerning av morkaken (etterbyrden) under fødsel. Jeg har egentlig blødd. Faktisk - er det et åpent sår.


For nokon er det etter veker, andre tar det eit par måneder, og har høyrt om kvinner som ikkje har mensen på år! Minsten vår vart 3mnd 3. Tror du at jeg etter denne menstruasjonen vil kunne innta normal syklus? Normal for meg er jo med lange intervaller). Kan syklusen min bli annerledes etter en graviditet?


Det er viktig å høre om kvinnen bruker hormonell prevensjon da mange ikke vet at normal menstruasjon opphører, og at de kan få blødningsforstyrrelser. Dette gjelder først og fremst for gestagenpreparatene. Etter seponering av hormonell prevensjon kan det ta noe tid før normal syklus kommer tilbake.


Det samme gjelder etter fødsel og amming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg