onsdag 18. oktober 2017

Løk og amming

Denne maten bør du unngå under amming. Du frykter kanskje jordbær, honning, løk , reker og skalldyr og mens du ammer? Dere som har erfaring, vet dere om babyer får luft i magen når mor spiser bare vanlig gul løk , eller gjelder dette alt av løksorter?


Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside. Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk , jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer.


Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet. Løk og kål klarer du deg fint uten en periode, så det er ikke noe problem. Men ofte ser vi at melkeprodukter blir den store stygge ulven, og får skylden for mye. Melk er en viktig kilde til blant annet kalsium, så kutter du ut melk, bør du ta kalsiumtilskudd og også be om veiledning fra ernæringsfysiolog eller annet helsepersonell.


Graviditet: Det mangler erfaring med bruk av nyere antikolinergika under svangerskapet. En enkelt epidemiologisk studie har pekt p en mulig kt. Anemi - Men det gr mest ut p blek hu bleke slimhinner, slapphet og svimmelhet ved. Jeg har hørt at man må unngå kål, druer, løk og jordbær? Dette er nettopp mat som gjør at barnet kan bli urolig.


Det er imidlertid umulig å si på forhånd hvilket barn som reagerer på hva. Prøv deg forsiktig frem med disse matsortene, og unngå senere det du merker at barnet reagerer på. Her finner du alt du lurer på om amming Mat og drikke når du ammer, test av amme-bh, morsmelkerstatning, video av ammeteknikker og hvordan du slutter å amme.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Ved stor smitte­fare kan vaksinasjon likevel være aktuelt. I hvert enkelt tilfelle bør den reelle smitterisikoen – og nødvendigheten av å reise - veies mot den teoretiske risikoen en vaksinasjon innebærer. Vaksinasjon og amming. For de fleste vaksiner foreligger det lite dokumentasjon om overgang til morsmelk.


Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Noen barn drikker faktisk mer melk når mor har spist hvitløk , fordi det. Maten du ikke bør spise når du ammer. Noen spedbarn reagerer på hvitløk og løk.


Baby og barn innlegg 6. Hvitløk og en stakkars beibi! Flere resultater fra forum. Husk at du som ammer trenger ekstra energi og påfyll av.


Selv om noen babyer kan få mageproblemer i forbindelse med amming , er det ofte vanskelig å finne ut hva årsaken er. Derfor har en rekke myter rundt amming og matinntak oppstått. Noen påstår at mor bør unngå alt fra kål, hvitløk og kullsyre til honning og jordbær fordi det kan påvirke barnet negativt gjennom morsmelken. Blant alt er sjokolade og amming mest opptatt. Så er sjokolade trygt for å amme babyer?


Kan ammende mamma spise sjokolade? Først først, ja, du kan spise sjokolade under amming fordi den gir sukker og kan gi deg energi. Men ammende mødre bør begrense eller til og med utrydde sjokoladeinntak dersom de eller deres babyer reagerer på sjokolade.


Oppskrifter med Løk Løk er en plante i løkfamilien. Det finnes forskjellige typer løk som for eksempel gul løk , hvitløk, rødløk, sjalottløk og borretaneløk. Bruksområdene er mange, men eksempler er supper, salater, wokker eller tilbehør til fisk eller kjøtt. Har ditt barn lett for å få luftsmerter kan det også være lurt å være forsiktig med kål, løk og erter.


Når det gjelder julemat vil dette først og fremst være aktuelt med hensyn til surkål, rødkål og ertestuing. Husk at sukker og fett også bør begrenses i ammeperioden, det samme med alkohol og koffeinholdige drikker. Det er ingen fasit på at bestemte matvarer vil gi barnet vondt i magen.


Det er likevel rapportert at løk , kål og ulike frukter kan føre til forbigående kolikksmerter hos barnet rundt ett døgn etter at mor har spist denne maten. Det er likevel viktig å ikke kutte ut frukt og grønnsaker fra kostholdet ditt, prøv deg heller litt fram. Spis det du vil, og så ser du om barnet reagerer eller ikke. Noen ganger må barnet venne seg til det du spiser.


Men jeg spiser mindre løk nå for jeg har hørt at det kan gi økt luftdannelse hos barnet. Men de gangene jeg har spist det, har ikke sønnen min reagert på det. Vet at noen ikke kan drikke brus da vatnet får vondt i magen. Har du også hørt at ammende mødre bør unngå kål, løk og erter fordi babyen kan få luftsmerter? I utgangspunktet kan du spise dette med god samvittighet.


Vær allikevel oppmerksom på at både disse og flere matvarer kan gi plager hos enkelte babyer. Det er bare å spise både oster og spekemat, løk , chili osv. Jeg koste meg og spiste variert, det gir visstnok også litt smak på melken.


Løk og amming

Får baby skikkelige mageproblemer må man heller se om man må kutte ut noe, da utreder man som oftest for melkeallergi hos baby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg