onsdag 26. april 2017

Gravid ny jobb

Finn din drømmejobb i dag. Er helt ny på forum og første gang jeg er gravid. Jeg begynte i ny jobb i januar. En nyopprettet stilling, som var sårt trengt på arb. Oppdaget i jula at jeg var gravid , så jeg var allerede gravid (og kjempedårlig) når jeg startet i jobben Hadde sååååå dårlig samvittighet, og gruet meg veldig til å si det.


Sjefen tok det veeeldig bra :) Sist svangerskap brente jeg meg på dette, flyttet til ny by når jeg ble gravid og fikk meg ikke til å søke jobb siden jeg bare skulle bo der i 1år, syntes liksom synd på den evt arbeidsgiveren.

Tok kun ekstravakter rundt omkring og fikk derfor lite foreldrepenger. Gravide står for en stor del av legemeldte fraværsdager for kvinner i alderen 20–år. Mange av disse dagene kunne trolig vært unngått med bedre tilrettelegging av arbeidsforholdene. I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land.


Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive. Ledere har vist at det finnes mange muligheter og at gravide i jobb gir store gevinster. Men utfordringene er også store: Bare halvparten av norske, gravide kvinner som mener at de trenger tilrettelegging på arbeidsplassen, får det.


Det betyr at det fortsatt er store verdier å hente med mer tilrettelegging.

Et aktuelt eksempel: Etter et halvt år i nye jobb oppdager kvinne (31) at hun er gravid akkurat når hun har tatt over et stort prosjekt hvor mye henger på henne. Det kan være en dealbreaker for kunden at hun kan komme til å bli borte inntil ett år, når må hun si fra til arbeidsgiver? Jeg har en fast 1 jobb , men har egentlig hatt lyst til å skifte jobb i to år nå. Har hele tiden utsatt å søke andre steder fordi vi har prøvd på nr tre lenge og har tenkt at jeg kan først få nr tre og søke ny jobb i permisjon. Men nå når jeg endelig er gravid finner jeg drømmestillingen!


Dagjobb med fri hver helg! Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Jeg sitter her å tenker litt på fremtiden, når jeg er ferdig med mastergraden er jeg år. Jeg har hele tiden tenkt jeg vil bli gravid ca ett år etter jeg har startet i ny jobb , jeg antar jeg får jo. Jeg studerer til å bli sivilingeniør. Jeg har alltid tenkt at det er litt dumt og ikke ideelt å starte i ny jobb for så å bli gravid , men man vet jo heller aldri når det vil klaffe (hadde det bare vært så greit!). Klart arbeidsgiver kan bli litt snurt, det hadde nok jeg også blitt, men jeg er sikker på at du får forståelse, særlig om du forteller grunnen.


Hvordan blir dette med at jeg har måneders prøvetid da? Kan de bare gi meg sparken? Burde jeg vurdere abort pga jeg er helt ny i jobben ? Enkelte har vanskelig for å bli gravid , og da stopper man ikke å prøve å bli gravid når man trenger å søke på ny jobb.

Jeg var ferdig utdannet i sommer, har vært i utlandet noen mnd. Min første tanke var at jeg måtte få meg jobb slik at jeg skulle få barselspenger osv når den tiden kommer. Jobben er ikke akkurat det jeg forutstilte meg, men jeg har ikke den luksusen at je. Jeg vet jo at man ikke MÅ fortelle noe som helst før uke bla bla, men tenker det kanskje er lur. Begynte i ny jobb for mnd siden, fast 1 jobb , men med mnd prøvetid.


Og så kom bomba i går. Jippi - men samtidig faen. Kun mnd inn i prøvetiden, og jeg er uker. God tilrettelegging holder gravide lenger i jobb.


En rekke prosjekter viser at god tilrettelegging for gravide reduserer sykefraværet. Med små justeringer kan mange gravide kvinner fortsatt være i jobb. Det handler mye om å unngå unødvendige engstelser.


Dette gjelder også lederne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg