fredag 14. april 2017

Uke 6 svangerskap

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.

Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Det har anlegg for øyne og ører og ti små anlegg for tenner. Denne uka starter dannelsen av det indre øret. Gravid uke symptomer. Nå er det vanlig at noen av symptomene begynner å dukke opp.


Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.

Fødselslege Tilde Broch Østborg: Det skjer mye i uke 6. Nå kjenner mange ett eller flere symptomer på at man er gravid. Dette er jo veldig fine verdier! Heretter vil stigningen gjerne ha en slakere stigningskurve, så trolig er disse nivåene helt normale og tyder ikke på at noe skulle være galt. Den gravide bør med andre ord spise litt mer, men man skal ikke spise for to. Her kan du lese mer om svangerskap og kosthold.


Uke : Knøttet er nå ca. Nå kommer gjerne kvalmen for fullt for mange. Brystene dine er antagelig hovne og kjennes ømme. Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon.


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Det kan være greit å få time hos jordmor eller lege nå for å avtale den første kontrollen, selv om den ligger noen uker fram i tid. Hjertet pumper blo men fortsatt er det ikke lett å se at dette skal bli et menneske.


Videoen nedenfor gjelder fosterets uke - som er det samme som mors uke 6. Hva vi kan se i uke – 7. Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd til å bekrefte graviditet og til å vise utviklingen av fosteret i livmoren. For noen er det viktig og tidligst mulig få svangerskapet konstatert.

Allerede fra uke -kan vi gjøre ultralyd å se om hjertet slår. Hiver meg med her PP etter avbrutt svangerskap , og PPetter. I løpet av denne uken tredobles barnets størrelse. Hodet er enda tydeligere, og hjernen vokser raskt for å fylle ut hodet etter hvert som det vokser.


Svangerskap utenfor livmoren (ektopisk graviditet): Det befruktede egget har slått seg til utenfor livmorhulen, vanligvis i eggleder. Svangerskap utenfor livmoren er ikke forenelig med liv. Til sist vil egglederen briste. Symptomer på at svangerskapet ikke utvikler seg normalt vil vanligvis komme rundt uke 6. Smertefri blødning.


Det er en fantastisk utvikling. Abruptio placentae. Blødning og akutte smerter. Kan forekomme i hele svangerskapet. Normalt symptom på begynnende fødsel. Vanligvis sparsom blødning.


For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg