fredag 21. april 2017

Kjøttpålegg gravid

Kjøttpålegg gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Bortsett fra kjøttproduktene nevnt over, kan gravide spise kjøttpålegg.


Kjøttpålegg gravid

Da er kokt skinke, kyllingfilet og kalkunfilet gode alternativer. Påleggene bør imidlertid spises godt innenfor holdbarhetsdato. Rent kjøttpålegg er magert samtidig som det er næringsrikt og inneholder blant annet mye protein, jern, sink og B. Vilt skutt med blyholdig ammunisjon kan inneholde rester av bly. Gravide bør ikke spise viltkjøtt hvor det er risiko for blyrester fra jaktammunisjonen.


Se Begrens inntaket av viltkjøtt med blyrester. Spørsmål: Kan vi gravide spise røkt kjøttpålegg (kalkun, kylling, svin, okse etc)? Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.


Kjøttpålegg og lefseruller med skinke eller fisk finnes ofte på julens koldtbord. Da er det lurt å være oppmerksom på at slikt pålegg bør være kokt eller gjennomstekt, og det bør spises godt innenfor holdbarhetsdato. Kokt kjøttpålegg kjøpt i butikk slik som kokt skinke og sylte skal være tilstrekkelig varmebehandlet. Vakuumpakket kjøttpålegg har flere ukers holdbarhet.


Hvis pålegget er smittet av Listeria og bakterien kan vokse i produktet, kan antallet bakterier nå skadelig nivåer. Derfor bør gravide spise oppskåret vakuumpakket kjøttpålegg ferskest mulig, dvs. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Gravide bør utvise forsiktighet med: Varmebehandlet kjøttpålegg (oppskåret skinke, servelat, rull, sylte o.l.). Det er stor fare for rekontaminering og vekst av Listeria i slike produkter etter varmebehandling og små mengder Listeria som kan vokse til høye nivåer ved lagring.


Hvis du som er gravid skulle bli syk, er det vanligvis ikke skadelig for barnet, men det finnes noen unntak. Noen infeksjonssykdommer er uheldig å få når man er gravid , og man bør unngå å bli smittet. Virus, bakterier og andre organismer kan alle føre til fosterskader under svangerskap og skader på barnet under og etter fødsel.


Når du er gravid er det ekstra viktig å spise variert slik at du får i deg alle de næringsstoffene du trenger. Gravide har et økt behov for både kalsium og vitamin og det er viktig at gravide får i seg meieriprodukter daglig. Samtidig må gravide unngå meieriprodukter som er laget på upasteurisert melk. Rart at det sies så mye forskjellig da. Men der også advarte de mot rått kjøtt og mot pålegg som var mot slutten av holdbarhetsdatoen.


Kjøttpålegg gravid

Jeg tenker at jeg får heller leve litt dyrere når jeg er gravid , og heller kjøpe nytt kjøttpålegg ofte selv om det gamle ikke er oppspist. Må uansett nesten tvinge i meg alt jeg spiser, er så kvalm! Røkt laks og kokt kjøttpålegg så anbefaler de at det er nylig produsert og at det ikke står for lenge åpnet i kjøleskap om du spiser det som gravid.


Så du kan fint ha på pizza eller bake i ovn ol. Gravide kan spise alle typer gjennomstekt eller gjennomkokt kjøtt, men bør unngå rått kjøtt av alle typer (for eksempel speket kjøtt, gravet kjøtt eller tartar). Reinsdyrkjøtt i enkelte områder kan inneholde mye radioaktiv forurensning. Sjekk holdbarhetsdatoen.


Kjøttpålegg gravid

Oppskåret kjøttpålegg bør være ferskest mulig. Dette er etter råd fra Myndighetene. Du kan spise alle våre kjøttpålegg bortsett fra roastbiff. Ellers er vel dem fleste kjøttpålegg og kjøtt trygt å spise.


Regelen er at gravide kan spise det meste, så lenge det er varmebehandlet til over 1grader, eller man er sikker på at det er rimelig ferskt og ikke har utløpt på datoen. Vær obs på at noe av maten kan være litt tungt fordøyelig, så ikke forspis deg altformye, for du blir ekstra stappet nå når du er gravid og tarmen går litt tregt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg