onsdag 26. april 2017

Overvektig og gravid

Overvektig og gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett.


Overvektig og gravid

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Barna har selv en større risiko for å bli overvektige - med de sykdommene det kan føre med seg, samt risikoen for selv å bli overvektig når de skal føde barn. Dette kan være vanskeligere å gjøre på overvektige gravide , og det er da vanlig at den gravide henvises til en ultralydundersøkelse for å sjekke leiet. Noen overvektige gravide sliter også med å kjenne liv fra babyen i magen.


De fleste blir som andre gravide kjent med babyen i magen, og lærer å kjenne dens rytme. Du bør generelt ikke slanke deg når du er gravid , men er du klart overvektig bør du derimot gjøre en innsats for å hindre for mye vektoppgang under svangerskapet, sier spesialist i allmennmedisin og medlem i nasjonalt fagråd for svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorgen, Kari Løvendahl Mogstad. For å sikre fosterets – og sin egen - helse, bør den gravide heller fokusere på et sunt kosthold og nok mosjon under svangerskapet.


Gravide overvektige bør derimot ikke slanke seg. Ammeperioden bør heller ikke brukes til å slanke seg. Amming er i seg selv en energikrevende slankekur , og om du spiser sunt og variert i denne perioden vil.


Jeg er mye mer overvektig enn deg og hatt en relativt fint svangerskap frem til den siste mnd. Jeg var overvektig , BMI når jeg ble gravid. Ingen spesiell oppfølging, annet enn at fødsel ble merket som rød og at jeg ikke skulle på fødeloftet, men på vanlig fødeavdeling.


Overvektig og gravid

Var frisk og forholdsvis rask (bekken) hele svangerskapet. Passet på å redusere inntak av sukker og dårlig matnår jeg gikk gravid , og samme aktivitetsnivå. Hei Dere som er overvektig gravide eller er litt overvektig gravid.


Når var din gravid synlig? Er det sant at magen ikke blir synlig på de som er litt store gener. Sv: Overvektig og gravid. Jeg har gått hos klinisk ernæringsfysiolog i vinter, og hun har sagt så mye lurt som egentlig er heeeeelt innlysende.


Da blir det mindre plass til alt annet. Og så er hun veldig fokusert på å gjøre små endringer. Først og fremst, gratulerer med en liten spire i magen!


Noen ganger overrasker kroppene våre oss. Jeg går frem og tilbake fra jobb hver eneste dag og har en aktiv jobb også. Så jeg føler jeg er aktiv og fungerer i hverdagen, men liksom nå etter positiv test så har tankene mine rullet sikkelig oppi hode for jeg har liksom følelsen av det å være overvektig og gravid er ikke lov egentlig.


Er man allerede gravid burde man være utrolig nøye med kosten og unngå å gå opp så mye, maks 5-er anbefalt. Greit å informere om, for er man overvektig og blir gravid spiser man gjerne ennå mer og legger på seg mange kilo første trimester, før en har hvert i kontakt med helsevesenet. Det er også økt risiko for at fødselen må settes i gang eller at barnet må forløses med keisersnitt og for at barnet har medfødte misdannelser (2).


Og nå på mandag så tisset jeg på pinne, det var en veldig veldig svalt strek mener mannen, jeg har merket at jeg har veldig ømme bryst og noen ganger litt morgen kvalme, ikke alltid. Vi har lenge prøvd å bli gravid. Ellers er jeg i fin form ikke noe plager.


Men jeg har de siste årene g. Og når oppvoksende generasjon tidlig etablerer gode vaner, er det også lettere for dem å leve sunt videre i livet. Anbefalt vektoppgang ved overvekt. Dersom hun ble overvektig , ved å legge på seg seks kilo (to BMI-enheter), mellom første og andre svangerskap, ville hennes gjennomsnittlige risiko for svangerskapsdiabetes ha økt med 1prosent. Begge deler er normalt.


Vekten øker ofte mest i siste del av svangerskapet. Det kan være uheldig å legge på seg veldig mye i svangerskapet, og du bør fokusere på å spise sunt. Stor vektøkning i svangerskapet øker risikoen for svangerskapsforgiftning, for å føde et stort barn, og for at barnet senere i livet skal bli overvektig. Kosthold for gravide.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg