fredag 14. april 2017

Glasur til pepperkakehus

Bygg pepperkakehus superenkelt. Hekt delene sammen uten liming! Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi.


Dette er en perfekt smørkrem som kan brukes til pynting av muffins og kaker.

Den er smidig å jobbe med og kan sprøytes i alle mulige lekre dekorasjoner. Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på f. Glasur til pepperkaker, pepperkakehus m. Egg, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener. Sett gjerne farge på glasuren med noen dråper konditorfarge.


Den tar lett til seg farge, og vips! Så blir det morsommere både for den som baker og den som spiser.

Lyst å lage hjemmelaget pepperkakehus ? Det er fler som har spurt meg om oppskrift på “snøglasur” til pepperkakehuset, så da kommer selvsagt den. Pepperkakehus , det er en favoritt! Når det bakes kommer julestemningen til Villa von Krogh. Fredrik og jeg pleier som regel å bake de sammen mens vi hører på julemusikk og drikker vin.


De bidrar til et større limfeste og et mer stabilt hus. Bjelkene lages av deigrester og plasseres på innsiden av hushjørnene. Bygger du hus sammen med barn er det tryggere og enklere å bruke melisglasur enn smeltet sukker som lim. Sitrondråper bidrar til at glasuren blir stivere. Bland eggehviter, melis og sitrondråper til glasuren.


Rør til den er klumpfri og glatt. Farg glasuren med konditorfarge. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen. Fest på non-stop, seigmenn, nøtter eller kakepynt med glasuren.


Når pepperkakedelene stekes, vil størrelsen og flatene endre seg, noe som kan gjøre det vrient å få delene til å passe sammen ved montering. Derfor kan det være lurt å hente frem malen etter steking, og skjære til delene etter malen med en gang de tas ut av ovnen. Da vil det bli lettere å få alt til å passe sammen.

Dekorer husveggene og taket for du limer det sammen. Klipp 1-mm av spissen til hull. Etter at huset er limt sammen kan du dekke over limkantene med glasur og lage istapper. Avslutt med et dryss melis.


Noen ganger blir veggene skjeve og taket for stort. Her har vi flere tips til deg som skal lage pepperkakehus og som vil lykkes på første forsøk! Slik får du glasuren til pepperkakehuset hvitere. I dag er Wenches kjøkken utlånt til pepperkakehusbakerne Anna (12) og Britt Marlene Kåsin fra Matprat.


Det er årets morsomste tradisjon. Lag pepperkakehus til jul! Her finner du alt du trenger: Oppskrift på deilig pepperkakedeig, mal til det perfekte pepperkakehuset og den aller beste glasuren til å pynte med! Sett på julemusikk og la morroa begynne. Ha den opp i en sprøytepose.


Monter vinduer først. Sprøyt glasur på baksiden av veggen og plasser vinduene. Det spiller ingen rolle hvordan det ser ut på baksiden – det er ingen som kommer til å se det.


Vær generøs med glasuren , du skal være sikker på at vinduene sitter. De fleste pepperkakehus som bygges rundt omkring i landet, er pyntet med Nonstop og seigmenn. Selv om det er mye sjarme i det, har du kanskje lyst til å prøve en ny måte å pynte pepperkakehuset på i år? Men selv om du har lyst til å prøve noe nytt, har du sannsynligvis ikke lyst til å stå i timevis i kjøkkenforkleet.


Legg merke til at alle sider er ulike – jada, her skulle kreativiteten utfordres! Så nå står det en hel liten landsby av pepperkakehus på peishylla vår og det er så koselig! Dere som setter sammen pepperkakehus med glasur istedet for sukkerlake, bruker dere en spesiell oppskrift så den skal bli sterkere, eller bruker dere bare melis og vann som vanlig (holder det?). Denne oppskriften på pepperkaker kan også brukes til å lage pepperkakehus. Rachel Allen har lagt ved en mal som du kan bruke til å tegne ut huset.


Du finner den nederst her. Mats Erland-Jensen er konditor på landslaget. Han driver eget konditori i Sandefjord og har en helt egen oppskrift til pepperkakedeigen som gjør det lettere å lage pepperkakehus. Jeg og min kjære skal sette sammen pepperkakehus. Og vil helst bruke melis istedet for knekk som lim.


Har glasur -oppskrift på 5dl melis og ett egg. Eller fungerer hvertfall. Eggene vi har gikk ut på dato for 3-dager siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg