torsdag 6. april 2017

Sår i munnviken

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Tilstanden betegnes på fagspråket for angulær cheilitt.


Sår i munnviken

Angulær cheilitt kan i noen tilfeller være et isolert tidlig tegn på blodmangel (anemi) eller vitaminmangel, for eksempel B12-mangel. Det kan være at du får for lite jern gjennom kosten, at du går på en diett som ikke gir deg nok av de viktige næringsstoffene du trenger, eller at du har sterke menstruasjoner. Det er flere grunner til det.


Også sår som følge av et herpesvirus, eller forkjølelsessår, kan sette seg i munnviken , men dette er sjeldnere, samt at disse både vil se og oppføre seg annerledes, ifølge Zangani. Får du forkjølelsessår i munnviken finnes også reseptfrie legemidler på apoteket. Har man svært hyppige utbrudd bør det foretas en grundig medisinsk undersøkelse. Har man sår på centimeter i diameter snakker vi om major after, disse er svært smertefulle og bruker lang tid på å gro og vil ofte tilhele med arrdannelse – grundig medisinsk undersøkelse og eventuell behandling med steroider, understreker Barkvoll. Eg har nå hatt ein sprekk i munnviken sida jul - med andre ord veldig lenge.


I starten var sprekken fæl, så eg brukte ein munnsårkrem og Lipsyl. Det hjalp ei stun men såret gjekk ikkje. Føles som sprekker i munnviken. Kjente det først idag, og har noia for slik så finnes det noen fungerende kjerringråd som kan ta knekken på det før det evt blir verre? Sistnevte blir vanligvis bra av seg selv i løpet av en uk.


Takk for spørsmålet ditt. Du har altså hatt et munnsår i ca. Det rammer den ene munnviken , og er dekt med gul skorpe. Jeg klarer ikke å se noen vannblemmer som ville vært mer typisk for herpes. Sår og endringer på tunga og i munnhulen kan være tegn på sykdom.


Sår i munnviken

Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert. De aller fleste av oss holder en knapp på å prøve å holde oss - og ikke minst se - så unge som mulig så lenge som mulig. Mange har latt seg bite av treningsbasillen, og både løper, spinner og henger opp-ned i anti-gravity yoga timer i et forsøk på å holde kroppen ung og fast. Sprekker i munnviken - kjerringråd.


Har man sprekker i munnvikene vet man at bare det å gape høyt kan gjøre vondt. Munnsår av denne typen kan komme av at man er tørr på leppene. Huden blir da stivere og er ikke så elastisk slik at sprekker kan bli resultatet. Jeg blir så oppgitt av svar som dette.


Sår i munnviken

Sår i munnviken kan ha mange årsaker, blandt annet jernmangel, men også dårlig immunforsvar eller infeksjonstilstander. Dette er smertefullt på grunn av sprekkene i munnviken. Pasienten vurderer å slutte med Lamictal på grunn av sårene. SVAR: Vi har ikke funnet informasjon som tyder på at bruk av Lamictal (lamotrigin) er forbundet med sår og sprekker i munnvikene. Forkjølelsessår arter seg som blemmer som utvikler seg til sår på leppene og rundt munnen.


Det finnes to typer herpes simplex-virus, type og type 2. For at kremen skal virke ordentlig er det avgjørende at du starter behandlingen med én gang du merker at det starter å prikke i huden. Hvis såret har fått tid til å utvikle skorpe er det for sent. Kremen påføres rett på såret, og gjentas så hver 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg