torsdag 20. april 2017

Hvor mye søvn trenger barn

Skolebarn vokser mye , er veldig aktive og trenger mye søvn. Tilstrekkelig søvn er nødvendig, både for skolearbeidet, oppmerksomheten og hukommelsen. Tenåringer: timer eller mer : Mange tenåringer må stå opp tidlig for å rekke skolen.


Husk at det tar barna i gjennomsnitt minutter å sovne, og sannsynligvis mer hvis de har mye å. Sjekk om barnet ditt får for lite søvn. Hvor mye skal barn sove?

Hva betyr søvnens lengde? Søvnen er en viktig faktor i menneskers liv. Derfor er vi mennesker svært opptatte av hvordan vi sover og om våre barn sover mye og godt. God søvn oppnås gjennom gode søvnvaner.


Kanskje har du fått høre at du trenger minst åtte timer med søvn om natta? Ifølge amerikanske Mayo Clinic, er det noen voksne som klarer seg med lite søvn om natta uten at det går utover helsa. Også eldre barn og tenåringer kan være vanskelige å få i seng. Sett deg ned og få i gang en diskusjon om søvn.


Spør hvor mye søvn barnet selv mener det trenger for å føle seg uthvilt.

Hun råder foreldre til å finne ut av hvor mye søvn sitt barn trenger for å være opplagt. Fram til 3-års alder bør alle barn legge seg mellom18. Her er Karin Naphaugs oversikt over hvor mye søvn barn i ulike aldre trenger.


Komme rett mengde søvn forbedrer et barns helse, humør og skoleprestasjoner, men hva er riktig mengde søvn ? Leger gir retningslinjer, men hvert barns behov kan variere. Ellers er hovedregelen at voksne trenger ½ til timer søvn. For barn : 8-åringer skal legge seg kl.


Undersøkelser viser at det kan være en sammenheng mellom nok søvn og gode karakterer. Den komplette listen kan sees i artikkelen fra National Sleep Foundation, hvor det også er en kan være akseptabelt-kategori. Verken for mye eller for lite søvn er særlig bra.


Både å sove for mye og for lite over lang tid kan ha en dårlig helseeffekt, sier Pallesen. Try MySimon and Save Time. Se oversikten: Så mye søvn trenger barn – alder for alder Og dette bør du gjøre dersom barnet sliter med å få sove. Ta utgangspunkt i når barnet må stå opp om morgenen og regn dere frem til når det da bør legge seg om kvelden. Ta med i beregningen at barn , og særlig ungdom, ofte bruker litt tid på å falle i søvn.


Sleep Sisters har utarbeidet en guide for hvor mye søvn barn trenger , og tegn på at barnet ikke får nok søvn. Den brukes også i Norge av Norsk helseinformatikk. Leggetid: Ikke fastsatt ennå.


Dette klarer barn bedre enn voksne som får smellen på etterskudd.

Barn er for eksempel bedre til å håndtere jetlag enn voksne, for de sover når de trenger det, mener Naphaug. Hvis du lurer på hvor mye søvn barnet ditt trenger i løpet av et døgn, råder Naphaug deg til å føre søvnlogg. At vi må ha åtte timer søvn er ikke riktig, men en forestilling som finnes i samfunnet vårt.


Det er stor individuell variasjon på hvor mye søvn man trenger , sier Bjørn Bjorvatn, professor i medisin ved Universitetet i Bergen, og lege ved Bergen søvnsenter. Søvntabellen viser hvor mye vi trenger å sove i snitt for å få restituert kroppen og renset hjernen, og for at vi skal føle oss friske og uthvilte dagen etter. Men søvnbehovet varierer fra person til person, så tallene for hvor mange timers søvn vi trenger er veiledende.


Akkurat som med voksne, hvor mye søvn barn trenger varierer med både alder og unike behovene til den enkelte. Nedenfor er generelle retningslinjer for barn i ulike aldre. Skulle barnet ditt bli lykkelig og blomstrende – men trenger flere eller færre timer søvn enn indikert – trygg på at de vil forbli sunn. Resultatene forteller oss at ungdom er bevisste på at de har behov for mye søvn , likevel sover de alt for lite.


Det vet ungdommene selv, men de sliter med å øke egen søvnti sier Hysing. Hun er tilknyttet Uni Helse i Bergen, en avdeling i forskningsselskapet Uni Research.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg