mandag 10. april 2017

Amerikanske navn

Sophia kommer fra grek og betyr visdom. Aiden kommer fra irsk og betyr flammende. Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen.


Amerikanske navn

Fordelingen av den Amerikanske etternavn gjenspeiler historien om innvandring i landet. Mange innvandrere fra ikke-engelsktalende land har navnet bare noen englischt. Et eksempel på dette er populære svenske navnet Johansson, som nettopp ble endret til Johnson.


Dette er en liste over populære navn. Vi velger mer og mer internasjonale navn , og det er særlig USA vi lar oss inspirere av. Kanskje finner du et navn til ditt barn fra den amerikanske navnetoppen? Mange amerikanske urfolk foretrekker å bli omtalt ved egne betegnelser, og ikke ved navn som har kommet inn i europeiske språk via en fiendtlig urfolknasjon.


De amerikanske urfolkene har stor, men undervurdert betydning for Amerikas historie og identitet. Tittelen sier Hva ville ditt navn ha vært i USA? Helst noe som kanskje er relatert til ditt navn. Heter du Mikael for eksempel så er jo Mike et bra navn. Jeg heter forøvrig Sindre, og mitt Amerikanske navn ville kanskje ha blitt Sinclair eller Sidney.


For eksempel er apache, dakota, navaho, yukatek (maya), nahua, mixtek, aymara, og quechua navn på forskjellige amerikanske urfolksnasjoner. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Du kan endre ditt eget navn , samt navn til barn du har foreldreansvar for, hvis de er under år.


Amerikanske navn

Det kan ta inntil fire uker å behandle en søknad manuelt. Dersom saken din godkjennes automatisk, vil navneendringen registreres umiddelbart. Om din søknad har gått til manuell saksbehandling vil du få beskjed. Nordmenn lar seg inspirere av blant andre amerikanerne når det kommer til navnevalg. Og brødrene Barry og Max har blitt kjent i Vesterålen, både for navnene og et fartsfylt liv i sine yngre dager.


Men det har ikke alltid vært like morsomt å ha hatt spesielle navn. Fått noen kommentarer fra eldre, men nesten utelukkende gode kommentarer på våre navn Hayden, Kimberly og Jack ( amerikanske navn ). Vi vurderte Hailey først til Hayden, og jeg ønsket at sønnen min skulle hete Jackson (og kalle navn eller noe med Jack, men det fikk jeg ikke av faren hans ). Skriv guttenavn og jentenavn Miles Texas Haven Leonore Selv om jeg synes disse navnene er veldig pene, kunne jeg ikke brukt de på min egne barn. Jeg synes rett og slett ikke de passer noe særlig på et norsk barn.


Amerikanske navn

Hva er de fineste amerikanske navnene dere vet? Det er vel ingen som setter verken donut eller cola i halsen om vi forteller dem at enda mer av amerikansk kultur er på vei til Norge. Det er første gang denne vinen er tilgjengelig på det norske markedet, og den kommer i kjølvannet av at Vinmonopolet i september i fjor valgte å lanseres Corisons cabernet sauvignon fra samme årgang i deres basissortiment. Om du går med tanker om å kalle barnet ditt opp etter uncle Sam er du med andre ord ikke den eneste. At norske barn får amerikanske navn , er for så vidt ikke en nyhet, men nå er disse navnene i ferd med å klatre til topps på navnestatikkene våre.


Marco og Alejandro litt norsk skal det også være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg