tirsdag 25. april 2017

Forovervendt bilstol

Vi gir deg gode råd til hvilken bilstol du bør velge! Se vårt store utvalg her. Barnas Hus selger bilstoler for barn fra nyfødt og opptil ca 10-årsalder. Kjøp bilstoler hos Babyshop.


Vi har alt fra baby og opp til eldre barn.

Når barnet sitter med kjøreretningen, vil nakke og hode få stor bevegelse i en frontkollisjon, fordi hodet kastes frem mens kroppen holdes fast av selene i barnesetet. Nakkemusklene kan overstrekkes slik at det gir varig mén. Barnet får også i tillegg en kraftig tilbakesleng med ny belastning på nakke og hodet. Kombistoler er imidlertid både tunge og upraktiske, og anbefales ikke for bruk forovervendt. Etter hvert som barnet blir eldre, er det tid for en forovervendt bilstol.


Den kan plasseres på alle bilseter som har tre-punkts belter. Ofte kan ryggstøtten demonteres hvis du på et tidspunkt bare ønsker å bruke seteputen. Ikke nøl med å ta kontakt med vår kundeservice!

Det er veldig viktig å velge riktig bilstol til ditt barn og dets alder. Frem til barnet er MINST gjerne lenger, anbefaler vi at barnet sitter sikret i bakovervedt bilstol. Barnestol, bilstol , bilbarnestol, barnesete, bilsete, bilbarnesete, babystol, babysete, beltestol – i likhet med de fleste andre, har også Forbrukerrådet brukt diverse betegnelser på de ulike typene av barneseter. I Norge er anbefalingen at barn skal sitte i bakovervendt bilsete til de er fire år. Men i en stor internasjonal test scorer en forovervendt bilstol bedre enn det bakovervendte.


Sikkerhet i trafikken er viktig, og at barna skal ha sikre barneseter, er en selvfølge. På Jollyroom har vi et stort utvalg av både framovervendte og bakovervendte bilstoler – alle sikre, komfortable og brukervennlige! Bakovervendt bilstol er tryggest. Barn opp til minst år, helst opp til år bør sikres i bakovervendt bilstol ! Når er det på tide å bytte ut babybilstolen? Vær obs på at barnet må ha vokst ut av beltestolen (se ordforklaring i infoboks) før det kan gå over til å bruke bilpute i stedet for bilstol.


Hos oss finner du noen av verdens fremste bilstoler når det kommer til sikkerhet for ditt barn fra kjente merkevarer. Dette er barneseter som kan monteres bakvendt eller forovervendt. Det er påbudt å sikre de aller minste bakovervendt når de sitter i bilstol.


Hvor lenge er avhengig av setet du har. Two-way fra Britax er en perfekt kombistol for familier som trenger fleksibilitet. Vi anbefaler bakovervendt så lenge som mulig, til minst år.

Den kan brukes både bakover- og forovervendt samt har god plass noe som gir stolen lang brukstid for barnet ditt, fra ca mnd og opp til ca år(9-kg). Takket være de brede vingene gir den utmerket sidebeskyttelse for både små og store barn. Det finnes mange ulike modeller, sertifiseringer og monteringsløsninger, og det kan være vanskelig å få en god oversikt. Dersom du kjøper på nett og velger hent i butikk så vil våre ansatte hjelpe deg med montering av bilstolen inn i bilen din. Lyst til å lære mer om sikkerhet i bil?


Her finner du komplett oversikt over hvilke regler som gjelder for barn i bil. BeSafe iZi Flex Fix i-Size Opel Safira. Fremovervendt bilstol Kritikken mot de fremovervendte bilstolene er at bilstolens internsele holder barnets overkropp veldig godt fast, mens hodet (og armer og ben) er bevegelige og dermed vil bli kastet fremover med enorm kraft i en kollisjon. Barn har stort og tungt hode, og skuldrene er smale.


Skjelettet er ikke så sterkt og mange organer er mer sårbare. I en kollisjon med forovervendt bilstol , vil barnet kunne få alvorlige skader. Av sikkerhetsmessige årsaker burde vi sittet bakovervendt til vi var voksne. Et bakovervendt sete beskytter nakke og buk i en frontkollisjon. Kollisjonskreftene kan være direkte dødelige for et barn som sitter i et framovervendt sete, sier Anders Kullgren.


Selv om disse produktene er mye testet, handler testene fra europeiske testlaber stort sett om sikkerhet. I denne testen ønsket vi å finne ut mer om de andre tingene vi er opptatt av med bilstoler, som komfort og praktisk bruk. Axkid Dallas er en forovervendt beltestol som oppleves som prisgunstig i forhold til kvaliteten.


Bilstol er en viktig investering for en barnefamilie. Hvis du ønsker en bilstol med flere ulike funksjoner, blir du nok skuffet, men hvis barnesetet skal være enkelt å bruke samtidig som relevante sikkerhetsstandarder følges, kan Dallas passe godt for formålet. For hvem vil ikke være sikker på at ens barn er trygg og sikker når dere kjører bil?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg