onsdag 26. april 2017

Oppskrift med kjøttdeig

Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam.


Karbonadedeig er en variant med mindre fett. Ostefylte baconburgere med speltbrød og tomatsalsa Kjøttboller med ratatouille og pasta Shepherds pie med rotfrukter Pasta alla puttanesca med kjøttboller Lammekarbonader med squash, tomat, oliven og feta Pasta med kjøttdeig , tomatsalsa og hvitløkskrem Spansk burger med chorizo, grillet paprika og chiliaïoli Hje-je-je hjemmelaget.

PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG : Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå. Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti. Det ligger mye omsorg i saftige kålruletter. Man tenker kanskje at det høres litt traust ut, men det er helt tydelig at kålrulettens tid ikke er forbi, for hver gang jeg nevner dem er reaksjonene overveldende positive.


Høyt elsket med andre ord. Bland sammen kjøttdeig , grønnsaker og krydder. Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse.

Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten. Her viser jeg enkle hverdagsretter som alle kan lage.


Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk. Det er nesten umulig å lage noe som ikke smaker godt med kjøttdeig. Her er oppskriften på kjempegode, grove muffins.


Smaker aller best lunkne, gjerne med en salat ved siden av, men er også flotte å ha med på tur eller ha som en god overraskelse i matboksen. Som topping bruker du bare den kremosten du liker aller best og p ynt gjerne med en halv sherrytomat. Denne oppskriften gir ca muffins. Har du kjøttdeig - har du middag.


Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY.

Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Endelig en rynkekrem som virker. Stek kjøttdeigen i smør til den blir smuldrete. Skyll purre eller vårløk og snitt den fint.


Skrell og riv persilleroten. La purre eller vårløk og persillerot steke med kjøttdeigen. Rør i tomatpuré og krydre med salt, pepper og oregano. Hell fyllet i paibunnen.


Strø over hakket paprika. Visp sammen egg og melk og hell blandingen over. Spis som forrett, som en snack eller som middag med tilbehør. Sunnere enn en vanlig kanelbolle - men minst like god. Dette er nesten en slags rulle-pizza.


Perfekt til lunsj, eller som turmat. Lag gjerne en ekstra stor porsjon når du først er i gang, disse er nemlig supre til å legge i fryseren og ta opp og varme senere. Med en saftig makaronistuing à la Bolognese og gratinert ost på toppen er jeg ganske sikker på at hele familien blir fornøyd. Ta deg god tid med kjøttsausen for best resultat, bruk godt med urter, gode knuste tomater og en smakfull og kraftig kjøttkraft. La den putre i minst en time og gjerne mye lenger.


Tips: Bruk gjerne mere grønnsaker (og mindre kjøtt) i kjøttsausen hvis du vil. Snittebønner er akkurat kommet i sesong i Tyrkia, så vi spiste denne sammen med ferske bønner i olivenolje, en av mine absolutte favoritter fra det tyrkiske kjøkkenet. Det stod også en bønnesalat på bordet.


Ha i chilipulver, kumin, sukker, bønner og tomatsaus. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Legg kjøttdeigen på en ildfast form. Hakk chili og legg den på toppen.


Legg tortillachips rundt langs kanten. Dekk med revet ost og sett den i ovnen til osten smelter. Servér med rømme og koriander - eventuelt. Pass på at det løser seg skikkelig opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg