tirsdag 18. april 2017

D vitamin barn

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Finn Vitamin D Barn. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.

Discover Vitamin Barn. Barn med langvarig vitamin D -mangel kan få rakitt (engelsk syke), en sykdom som kjennetegnes av at knoklene blir myke og deformerte. Den viktigste kilden til vitamin D er sollys. Huden vår lager vitamin D når den er eksponert for tilstrekkelig sterke UV-stråler.


Det skilles mellom lett, moderat og uttalt vitamin D -mangel. I denne undersøkelsen var det av 3ni måneder gamle barn som aldri spiste grøt, eller spiste det mindre enn en gang per dag. Det var barn som spiste grøt en gang per dag, mens 1barn fikk morsmelkerstatning (5).

Barnematdirektivet påbyr tilsetning av vitamin D til barnegrøt som skal tilberedes med vann for å bli spiseklar. Morsmelken inneholder mange viktige næringsstoffer som er viktig for en sunn utvikling for et spedbarn. Vitamin D -mangel hos barn kan forårsake en tilstand som heter rakitt (engelsk syke). Rakitt er ikke vanlig i land der de fleste barn får god ernæring. D-vitamin går i liten grad over til morsmelk 2. Det er vanligere i fattige land og hvor det er lite kunnskap om ernæring.


Hos barn med rakitt blir beinbygningen svak og kan bøye seg under belastning. Føler du deg slapp og trøtt? Dette gjør at skjelettet blir mykt og bena kan bli bøyd.


Mangel på vitamin D hos barn kan medføre rakitt, også kjent som engelsk syke. Hos voksne kan det medføre osteomalasi, som er karakterisert ved mindre kalsium i skjelettet, skjelettsmerter og svak muskulatur, særlig i bekkenpartiet, ifølge Norsk Helseinformatikk. Dette nivået er urealistisk å nå uten et kosttilskudd. Barn som ikke liker tran kan bruke D -vitamindråper.


Hva skjer ved mangel på vitamin D? Vitamin D mangel kan oppstå hos personer som får i seg lite vitamin D gjennom kosten og hos personer som er lite ute i solen. Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D.

Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin. Barn får i seg for lite kalsium og vitamin D. For å bygge et sterkt skjelett trenger barn og unge kalsium. Alvorlig vitamin D -mangel kan gi sykdommer i skjelettet, rakitt hos barn og osteomalaci hos voksne.


Selv om en del nordmenn ikke får i seg nok vitamin D , er det sjelden med alvorlig mangel her i Norge. Kan jeg få for mye vitamin D? Calcigran Forte spearmintsmak. Derfor bør det utvises forsiktighet med vitaminet, da skader forårsaket av dette ofte er irreversible. Eldre mennesker som tar tilskudd med d-vitamin og kalsium, har gjennom MR vist seg å ha økt forekomst av hjerne-lesjoner knyttet til kognitiv svikt og nedsatt motorisk funksjon. Hvilken oppgave har D vitamin hos barn ? I oppveksten kan det sies at D vitamin er ekstra viktig, ettersom D vitamin er viktig for en normal utvikling av skjelettet hos barn.


Denne koblingen mellom D vitamin og en normal benbygning vil følge barnet hele livet, og det lønner seg derfor å bygge et bra fundament i barndommen. I Norge og andre land der eksponeringen for sollys er begrenset deler av året, er det fare for at barn kan få vitamin ­ D -mangel. Ifølge Helsedirektoratet er det ikke sikkert dette er nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg