mandag 17. april 2017

Paracet barn 1 år

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Denne aldersgruppen får også mest paracetamol. Miksturen kan brukes av barn fra null til sju år (med kroppsvekt fra 3-kg).


Paracet kan doseres inntil tre ganger i døgnet.

Brukes ved ubehag ved feber. Det bør gå minst fire til fem timer mellom hver dosering. Stikkpillen innføres i endetarmen. Les pakningsvedlegget før bruk.


Det er svært viktig at barn ikke kan få tak i mikstur eller tabletter med. For babyer på fire måneder til ett år. Det kan hjelpe dem til å få sove ordentlig og til å få i seg drikke. Barn med øreverk kan også ha god nytte av paracet som smertelindring selv om de ikke har høy feber, sier Ida Natås, overlege ved Legevaktsentralen i Oslo.


Det gjøres oppmerksom på risiko for overdosering ved samtidig bruk av andre paracetamolholdige legemidler.

Det er viktig å lese pakningsvedlegget nøye før bruk. Ved langvarig feber, påfallende nedsatt allmenntilstand eller andre bekymringsverdige symptomer eller tegn må man oppsøke lege. Hos barn under måneder er feber et uvanlig funn som alltid skal medføre legekontakt. Diagnostikk og utredning. Ved et legebesøk grunnet feber hos et barn vil legen undersøke barnet nøye.


Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Reseptfritt legemiddel. Voksne og barn over år : Til korttidsbehandling av milde til moderate smerter som hodepine, tannpine,menstruasjonssmerter, muskel og leddsmerter. Ved høy feber må lege kontaktes. Febernedsettende f. Syke barn kan få det bedre hvis du gjør litt research på hva slags medisin som finnes, og hva barnet liker best.


Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet. Det er gjerne lettere å få i barnet penicillin som ml dråper i stedet for. Forkjølelse forebygges best med god håndhygiene.


Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser. Generelle råd ved forkjølelse hos barn.

Barn : Tablettene bør ikke gis til barn år fordi formuleringen ikke tillater god nok dosetilpasning. En formulering beregnet til barn bør brukes. Hos barn med nedsatt nyrefunksjon justeres dosen individuelt ut fra renal clearance , alder og kroppsvekt. Barn under ett år og såkalte ørebarn anbefales oftest antibiotika straks. Et ørebarn er et barn med tre eller flere akutte mellomørebetennelser på et halvt år eller minst fire i løpet av ett år.


Voksne skal også behandles med antibiotika straks. De fleste leger er nå forsiktige med å skrive ut antibiotika til barn. I ulike studier rapporteres en forekomst som spenner fra prosent til prosent - noe som gjenspeiler forskjeller i definisjon av tilstanden.


Tilstanden ses hyppigst hos barn i alderen 3-år. Barn som har hatt feberkramper har likevel en lett forhøyet risiko for å utvikle epilepsi senere i livet. Epilepsi er en tilstand der man får gjentatte krampeanfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg