tirsdag 18. april 2017

Gravid trøtt

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Selv om det er vanlig å være trøtt i svangerskapet, bør du ta kontakt med lege dersom du har flere symptomer som ikke knyttes direkte til svangerskapet – for eksempel muskelsmerter, feber, hjertebank eller sår hals.


Mer vanlig er det at du etter alt fra noen dager til uker merker at brystene blir ømme, at du er trøtt og at kroppen føles tyngre enn vanlig.

Hva er tretthet i svangerskapet? De beskriver det som en lammende tretthet, der de sleper seg gjennom dagens gjøremål med ett mål for øye: å få legge seg til å sove når kvelden kommer. Om du plutselig føler deg unormalt trøtt og uopplagt, kan det være et tegn på at du er gravid. Dette skyldes at konsentrasjonen av hormonet progesteron stiger i kroppen.


Mange kvinner opplever at trøttheten er verst i første trimester og at den avtar etter hvert. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid. Men dersom du i tillegg til å føle deg trøtt , også er svimmel, opplever nedsatt fysisk yteevne, hjertebank, er tungpustet, har hodepine og opplever øresus, kan du ha for lite jern i kroppen, noe som fører til blodmangel, lav blodprosent (anemi).


Nå som du er gravid trengs det ekstra folat for å bidra til celledelingen som skjer inni deg.

Derfor bør du ta ekstra tilskudd. Det er anbefalt at gravide tar milligram folat daglig. Att vara trött och matt under graviditeten är mycket vanligt och kan vara mycket frustrerande för en gravid kvinna. Hur trött man känner sig varierar från person till person och kan även skilja sig från graviditet till graviditet. Jeg var også mye trøtt før jeg fant ut at jeg var gravid.


Har alltid vært en trøtt person, men hadde perioder i januar der jeg var ekstra trøtt , og det va nok på grunn av at jeg var gravid. Fant det først ut i februar på grunn av andre årsaker. Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger i løpet av svangerskapet. Flere mener nå at dette tallet burde vært lavere.


Hvis du fortsetter å være mye trøtt , bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen. Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel. Søvnproblemer og sovestilling. Det er vanlig å sove litt dårligere når du er gravid.


Elin väntar sitt femte barn och är i vecka 14. Den första tröttheten är nästan lite larvig, en slags komisk trötthet. Det går inte att skärpa till sig, det är mer som att svimma och det är omöjligt att vila sig pigg ifrån den, säger hon.


Trötthet under graviditeten.

Många gravida lider av sömnbrist och trötthet under en stor del av graviditeten. Varför är man trött under graviditeten? Vad kan man göra åt sömnbristen? Tips och råd vid trötthet och sömnbrist under graviditeten hittar du på Babyhjälp.


Men for meg er både krampene og den slitsomme, altoppslukende kvalmen faktisk et positivt tegn. Jeg var gravid på samme tid ifjor også, men sluttet å være kvalm etter litt over åtte uker. Ellers var alt som før - jeg var oppblåst, trøtt , brystene var ømme osv. Har verdens beste mann som står opp med mini i helgene, det har han egentlig gjort hele tiden. Jeg har kommet litt ut i uke nå, og jobber fremdeles 1. Nå er det sommer på jobb, så jeg kan ta det veldig rolig der, begynner ikke tidlig, og trenger ikke å ha fulle dager.


Men likevel er jeg så utrolig trøtt for tiden, at jeg ikke klarer å holdemeg våken nesten. Jag tar normalt d- vitamin vinterhalvåret och det har fått mej att må sååå mkt bättre( jag flydde vintarna förr) Detta har jag även gjort nu men kom på att jag borde kanske dubbla dosen nu för bebisen roffar åt sig allt den behöver. Så hva i all verden gjør jeg? Sjefen min vet jo at jeg er gravid , men hu er selvfølgelig sykemeldt og uansett føler jeg det blir dødsteit å skulle gå tidligere fordi jeg er trøtt ! Må jeg delvis sykemelde meg eller hva?


På Gravid hittar du kontrollerad fakta om graviditeten och du kan även följa din graviditet i våra videofilmer där vår barnmorska berättar om fostrets utveckling och förändringarna i din kropp när du är gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg