tirsdag 11. april 2017

Biff og fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Bedt gjester til middag?


Prøv retter med svin. Bakt potet er et annet godt alternativ. Annet godt potettilbehør er hasselbackpoteter, duchessepoteter, stekte potetbåter, søtpotet fries, potet - og sellerirösti eller en potet - og løkform. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter.


Med spennende tilbehør som brokkoli- og sjampinjongsalat og ovnsbakte rødløk, gjør du dette tradisjonelle måltidet klar til nyttårsbordet eller middag med gjester. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca.


Biff og fløtegratinerte poteter

Smak til med salt og pepper. Ikke så ulikt fremgangsmåten for fløtegratinerte poteter – bortsett fra at fløten er erstattet med kyllingkraft. Tynne potetskiver lagt i press lagvis mellom timian, sjalottløk og hvitløk.


Supergodt – og vel verdt den tiden det tar hvis du ønsker å imponere litt ekstra. Potetstappe er også veldig enkelt: kokte poteter , litt smør og melk eller fløte, og så smake til med salt og pepper. Et godt tips for å få litt mer spennende smak på potetstappen, er å ha i sellerirot. Hvitløk er også godt.


Bare kok noen fedd sammen med potetene og mos dem sammen. Det passer til det meste! Vi hadde dette til middag i dag, og da kom jeg på at jeg vil tipse om en ting.


Nemlig å koke potene først i melk! Selv om jeg lærte dette trikset for over år siden på hotellfagskolen, så gjelder det fortsatt. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker. Rens og finhakk løk og hvitløk.


Biff og fløtegratinerte poteter

Ha potet , løk, hvitløk, fløte, melk og muskatnøtt i en stor gryte. Kok opp, reduser varme og la småkoke i 6-minutter, til potene begynner å bli møre. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form.


Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca. Men har du prøvd bifftaco eller biffsalat?


Biff og fløtegratinerte poteter

Finn oppskriftene her. En god klassiker av en biffrett dette her. Hvem liker ikke en go mør og saftig biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.


I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan du lager fløtegratinerte poteter. Forvarm stekeovnen til 2°C, varmluft. Reply gode oppskrifter med lam - Mat På Bordet 19.


Biff og fløtegratinerte poteter

Server lammesteken med fløtegratinerte poteter og gjerne eller grønnsaker som tilbehør. Finhakket løk, tynne purreringer, finhakket paprika og ev. Sopp i skiver kan også være et alternativ. Dersom potetskivene gis et oppkok først, forkortes tiden i stekeovnen. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe.


Bland olivenolje og pepper inn i deigen og del den i 4. Form hver del til tykk biff , og sett biffene til side under plastfolie mens du lager resten. Legg stavene i en bolle og sett den under rennende kaldt vann. Skyll potetstavene til vannet i bollen er helt klart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg