fredag 28. april 2017

Brødoppskrift til brødbakemaskin

Brødoppskrift til brødbakemaskin

La brødbakemaskinen stå for arbeidet og nyt duften av nybakt brød. Eltefritt brø surdeigsbrø brød med frø, brød i brødbakemaskin og fine brød. NRK Mat har brødoppskriftene til baking på mørke høstkvelder.


Brødoppskrift til brødbakemaskin

Brødoppskrift til Nybakt Stor Denne brødoppskriften er tilpasset vår brødbakemaskin Nybakt Stor og gir deg deilig ferskt mellomgrovt brød. Når du baker brød i brødbakemaskin , er det viktigste balansen mellom væske og tørt. Leter du etter en god oppskrift til din Wilfa brødbakemaskin vil du her finne en oversikt over mange gode ressurser rundt emnet. Blant oppskrifter til brødbakemaskinen finner du speltbrø müslibrø rugbrø foccacia, julekake, gulrotbrø lavkarbo brød og mye annet. Med Nybakt Stor brødbakemaskin kan du nyte ferskt hjemmelaget brød når det måtte passe deg.


Du kan forhåndstille tiden i opp til timer og våkne til nybakt brød hver dag. Brødbakemaskinen har eltere for grundig elting av deigen og ulike programmer, hvorav et eget program for glutenfritt brød. Vi har siden da nesten ikke spist kjøpebrød og brødbakemaskinen har blitt uunværlig. I dette innlegget vil jeg dele med dere hva jeg bruker min flott OBH Nordica brødbakemaskin til.


Brødoppskrift til brødbakemaskin

Start med å kjøre deig-programmet. Dette er en uvant deigblanding for mange maskiner så det er lurt å hjelpe litt til med en slikkepott i starten slik at du får melet skikkelig opp fra bunn og kanter. Deigen skal stå til heving i rundt åtte timer, men gjerne lenger. Helkornbrød til brødbakemaskin er enkelt, kjapt og ekstra grovt med fin sammalt hvete, solsikkekjerner og linfrø.


Bruk gjerne butikkens brødblandinger. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Oppskrift til brødbakemaskin En meget god oppskrift som trolig kan brukes på enhver brødbakemaskin. Dette er en eminent bakemaskin som leverer hver eneste gang. Det blir brød i 2L form.


En brødbakemaskin vil nok funke fint det - det kommer an på om den har std programmer - eller om du kan justere stekingen selv (tid og temperatur) Generelt må rene speltdeiger være litt løsere enn vanlige deiger (mer væske). Med en gang du blander inn havregyn el. Jeg har fremdeles til gode å bake et brød som blir saftig og godt. Brødene jeg baker blir tunge og tørre. Jeg har prøvd utallige oppskrifter, både “for hånd” og med brødbakemaskin.


Nå er jeg spent på om jeg får til dette brødet. Hvis det ikke går heller, får jeg vel bare innfinne meg med at jeg ikke har “brødfingre”. Tilsett salt, sirup og mel, og arbeid sammen til en glatt og smidig deig. Lages deigen i kjøkkenmaskin arbeides den ca min for å bli smidig, for hånd 4-min. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted min - time, til den har hevet til dobbel størrelse.


Brødoppskrift til brødbakemaskin

Ha deigen på et melet bakebor og elt den godt. Dere som sluttet å bruke den - gikk dere over til vanlig hjemmebakt brø eller butikkjøpt brød? Har også veldig lyst på en sånn, at jeg kan slutte å kjøpe butikkbrø men faren er jo stor for at jeg etterhvert vender tilbake til butikken likevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg