tirsdag 26. april 2016

Symptomer på hundeallergi

Symptomer på hundeallergi

Hundeallergi – en vanlig form for pelsdyrallergi. Hunder finnes i dag i av norske husstander og blant husdyr er det bare katten som er mer populær. Samtidig har rundt prosent av befolkningen allergi mot pelsdyr, og da først og fremst katter og hunder 2. Katt til tross for allergi?


Symptomer på hundeallergi

Hver tiende nordmann er allergisk mot katter, noe som betyr at katteallergi er den vanligste formen for pelsdyrallergi i Norge 1. Katteallergi utvikles ofte i barndommen, og kommer av at kroppens immunforsvar overreagerer mot eggehvitestoffer som utsondres fra kattens urin, spytt, talgkjertler og tråputer. Pasienten får vanligvis symptomer på grunn av matvaren bare ved inntak av forholdsvis store mengder, men reagerer kraftig på meget mindre mengder hvis han eller hun anstrenger seg i løpet av 2-timer etter måltidet. I sjeldnere tilfeller opptrer det matavhengig anstrengelsesutløst allergisk sjokk.


Spesielt bjørkepollenallergikere er rammet. Man kan få ubehag i munn og svelg når man spiser rå frukt og grønnsaker. Det er vanlig å reagere på nøtter, kiwi, rå gulrøtter, epler, pærer, selleri og forskjellige typer urtekrydder.


Symptomer på hundeallergi

Noen pollenallergikere får reaksjoner på mat kun i pollensesongen, mens andre får symptomer hele året. Pelsdyrallergi - Pelsdyrallergi kalles ogs hundeallergi og katteallergi m. Mildt forhøyet blodtrykk gir vanligvis ingen symptomer. Symptomer på høyt blodtrykk. Men dette er tegnene på at blodtrykket er moderat eller alvorlig høyt. Halsbrann, sure oppstøt og andre vanlige symptomer på en ublid mage og tarmflora kan være tidligere advarsler på magekreft – men det er mye mer sannsynlig at de stammer fra andre mage- og tarmdiagnoser.


Hvis du plages regelmessig med slike symptomer så anbefales det at du tar det opp med din fastlege. Flere kan også ha en lang rekke andre symptomer som leddplager, håravfall, diaré eller forstoppelse, og hos barn dårlig lengdevekst, sier overlege ved Oslo universitetssykehus og førsteamanuensis ved Institutt for klinisk medisin, Knut E. Reaksjonen spenner fra milde til alvorlige symptomer og kan inkludere utslett, elveblest, nesetetthet, brekninger og andre mageplager. Vektnedgang: Kanskje ingen ulempe, tenker noen. Likevel bør det tas på alvor. På lang sikt kan kroppen gå glipp av viktige mineraler og næringsstoffer dersom du har cøliaki.


Smerter på tungen er ofte et tidlig symptom på B-vitaminmangel. I magetarmkanalen kan en mangel føre til urolig mage, økt gassdannelse og diaré. Typiske symptomer på anemi er tretthet, øresus, svimmelhet, hodepine og hjertebank 1. Hukommelsesforstyrrelser kan være forårsaket av mangel på vitamin B B og folsyre.


Allergi er imidlertid ingen sykdom, men rett og slett en måte å reagere på. Noen er så sensitive at de kan reagere på pels på andres klær. Dersom et barn har denne allergien kan det derfor være lurt at barna i barnehagen ikke tar med ytterklær inn, for eksempel.


De fleste pelsdyr kan gi allergiske symptomer hos de som har utviklet antistoffer, ifølge indremedisineren. Lungekreft blir ofte diagnostisert sent i sykdomsforløpet fordi den gir opphav til få og vage symptomer. Tidlig utredning skjer ofte på bakgrunn av et tilfeldig funn på lungerøntgen tatt i annen sammenheng. Derfor er det viktig å se etter symptomer på dette problemet. Endringer i urinen.


Heshet: Heshet over flere uker kan også være et symptom på lungekreft. Som tidligere nevnt vil mange muligvis forklare heshet med et heftig sigarettforbruk, men igjen kan de to tingene henge sammen. Hvis det er snakk om lungekreft, kan hesheten skuldes at kreft i lungene presser på nerven til stemmebåndet.


Selv om det er mange symptomer som kan være utfordrende å håndtere, både for den det gjelder, pårørende og andre i omgivelsene, er det viktig å huske på at personen er mer enn sykdommen. Med god tilrettelegging, hjelp og støtte, vil mange klare seg godt langt ut i sykdomsforløpet. Se Demenspodden og lær mer om tidlige tegn og symptomer. Diffuse symptomer Diffuse symptomer som uopplagthet, utilpasshet, blodmangel og depresjon, i tillegg til tarmplager og leddsmerter, kan være tegn på cøliaki, ifølge professoren.


Krigføringen mellom gluten i tarmen og kroppens eget forsvar fører til en betennelsesreaksjon slik at overflaten til tynntarmen skades.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg