tirsdag 19. april 2016

Graviditeten

Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravi om hvordan det er å være gravi om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen. Livmoren gjennomgår store forandringer under graviditeten.


En ikke-gravid kvinne har en livmorhule som måler cirka 7–centimeter. Ved fullgått svangerskap måler livmorhulen cirka centimeter og gir plass til fosteret, morkaken og omtrent én liter fostervann.

Livmorens vekt øker fra om lag gram til cirka ett kilo. Stressmestring i graviditeten. Ultralyd i uke burde bli et offentlig tilbud.


Når graviditeten utvikles, vil ligamentene strekkes, og den gravide kan oppleve smerter. Dette er ikke farlig, men kan oppleves som ubehagelig. Ligamentsmerter, eller båndsmerter som det også kalles, er draget i de båndene som holder livmoren på plass. Dersom mor er syk under graviditeten , øker risikoen for at barnet får lav fødselsvekt.


Forstyrrelser i morkakens funksjon, svangerskapsforgiftning, tvillinger, misbruk av rusmidler eller spisevegring hos mor kan også resultere i at barnet som fødes, blir mindre enn forventet.

Følg graviditeten og fosterets utvikling uke for uke fram til fødselen. Han pliktar aktivt å legge til rette arbeidet og arbeidsplassen etter føresetnadene til den enkelte. Viss graviditeten fører til at kvinna mellombels ikkje kan utføre det vanlege arbeidet sitt, og arbeidet ikkje kan bli lagt til rette, skal arbeidsgivaren prøve å finne anna passande arbeid i denne perioden.


Flyvning under graviditet. Dersom du med ett opplever å måtte oppsøke toalettet hvert femtende minutt, kan det skyldes hormonendringer under graviditeten. Gravide er velkomne på flyvningene våre! Etter hvert vil også den voksende livmoren presse mot urinblæren. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme.


Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Utviklingen av et svangerskap deles opp i tre perioder – såkalt trimestre. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. De første ukene regnes som første trimester. Mat under graviditeten Under graviditeten endres kvinnens immunforsvar.


Det betyr at de blir ekstra følsomme overfor visse skadelige mikroorganismer som kroppen vanligvis kan håndtere. Få en guide til mat du bør spise og hva du bør unngå. Det er helt normalt at disse tegnene kan komme og gå gjennom hele graviditeten og også vareiere litt fra dag til dag.


Typisk for kvalme er at det kommer sterkere når du er sliten.

Så morgenkvalme er nok mer enn myte, for det kan komme gjennom hele døgnet. Hvordan kan jeg vite at graviditeten går som normalt? Venninnen min hadde en ektopisk graviditet, og jeg er redd for at dette kan skje meg også?


En ektopisk graviditet betyr at graviditeten utvikles utenfor livmoren. Sukker og sjokolade i graviditeten Hvis du er nøye med å begrense sukkerinnholdet i det daglige, gjør det ikke så mye om du unner deg litt godteri innimellom. Man tror at mors blodsukker påvirker barnets fødselsvekt, sier Camilla Nybø, klinisk ernæringsfysiolog i Ernæringsspesialisten. Det er bred faglig og politisk enighet om at styrking av psykisk helse er av stor betydning for den allmenne folkehelsen.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg