tirsdag 26. april 2016

Blodutredelser

Blodutredelser

Hva er det egentlig som skjer når blodårer og små blodutredelser kommer til syne under huden! For mitt vedkommende gjelder dette spesielt leggene. Føler meg littgjennomsiktig. Dette har oppstått de siste par årene og jeg er redd for at det blir stadig verre.


Blodutredelser

Kan noe gjøres evtn. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Og takk for ditt spørsmål.


Du har altså blodutredelser på armene, som ikke ser pent ut. I tillegg har du likfingre og lurer på om det kan ha noen sammenheng. Du gir ikke så mye informasjon om hvordan utredelsene ser ut, eller arter seg, men det kan høres ut som såkalte ekkymoser for meg. Dette er overfladiske blødninger i tynn, skjør hud.


Jeg er en mann år gammel som det siste halve år til stadighet for sprengte blodkar på nedre del av armene. Flekkene har forskjellig størrelse - alt fra ørssmå prikker. Bloduttredelse er blod som trenger ut fra et skadet blodkar og inn i vevet omkring, for eksempel som blåmerker. Amyloidose er en sjelden gruppe sykdommer som oppstår som følge av avleiring av amyloid i ett eller flere av kroppens organer.


Disse avleiringene forsvinner sjelden av seg selv og kan føre til sykdom ved at de skader organets funksjon fordi de fortrenger det normale vevet. Har du blitt gul og blå uten at du vet hvorfor, kan dette være grunnen. Skadde blodkar i muskelen kan føre til blåmerker og blodutredelser som følge av intermuskulær blødning.


Blodutredelser

Den skadde muskelen vil føles svak og stiv. Det å våkne med en rød blodflekk på det hvite i øyet kan være skremmende, men bli ikke redd selv om det ser ille ut. Antageligvis er det bare et blodkar som har sprengt, og i så fall er det ingen grunn til bekymring. Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-mm i diameter. De forsvinner ikke dersom man trykker et glass mot dem fordi det er en liten blødning, i motsetning til erytema.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Start Hva vi gjør Ansiktskirurgi Sprengte blodkar – Ansikt. Behandling av sprengte blodkar hos Akademikliniken. Vi behandler sprengte blodkar effektivt.


Det er vanlig med sprengte blodkar i ansiktet, fremfor alt på kinn og nese. Tiltak rettes mot sannsynlig årsak. Med mindre det er en åpenbar og ufarlig årsak til lesjonen, bør pasienten utredes. Pasientens allmenntilstand og mistenkt diagnose bestemmer hastegrad.


Den stadige påvirkningen av ekstrem kulde vi blir utsatt for her i nord og overdreven soling der huden også blir solbrent, gjør at huden blir mer sart og tørr over tid. Informasjon om Laser mot blodkar. Antall behandlinger av Laser Mot Blodkar vil avhenge av hvor dypt forandringene sitter i huden. Funn av petekkier er et sikkert tegn på mangel av blodplater, eventuelt blodplater med defekt funksjon, eller økt kapillarskjørhet, som for eksempel som følge av alvorlig vitamin C-mangel eller allergi.


Blodutredelser

En fremtidsfullmakt som omfatter personlige forhold innebærer at fullmektigen også kan kreve offentlig skifte av uskiftebo, slo Høyesterett fast 18.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg