fredag 8. april 2016

Diare over lang tid

Stort utvalg av Lang. Alle varer på lager! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko.


Løs avføring over tid kan derimot være et symptom på flere tilstander og. Vi ser at pasienter med irritabel tarm lever lengre enn friske. Diaré kan ha mange ulike årsaker, og det avhenger av hvilken type diaré det er snakk om. Akutt diaré går over av seg selv etter relativt kort tid. Kreftforeningens råd er at dersom symptomene varer i over tre uker, bør du ta kontakt med lege.


Vekttap kommer av at matlysten ofte blir dårlig på grunn av problemene som er beskrevet over. Irritabel tarmsyndrom (IBS) er ikke en sykdom, men en fellesbetegnelse for plager fra fordøyelseskanalen. Lidelsen er plagsom, men ikke farlig. Har man slike symptomer over tid , er det viktig å få en grundig undersøkelse for å utelukke alvorlig sykdom.


Diare over lang tid

Diaré går over av seg selv i løpet av en uke. Det er derfor sjelden grunnlag for å gi antibiotika, som dessuten kan gi bivirkninger (blant annet kronisk diaré) Stoppemidler kan anvendes, men ikke hvis det er blodig, pussholdig diaré, eller diaré med høy feber. Nå begynner jeg å bli lei. Har vært plaget med løs mage i over uker. Jeg er ikke i dårlig form, det er bare magen som har slått seg helt vrang.


Det er ikke direkte diare men den er veldig bløt (sorry for beskrivelser) og fargen er fin, om man kan si det slik. Hvor i all verden skal man starte f. Og dette kan gjerne gå ut over livskvaliteten, og gi deg mindre overskudd i hverdagen. Det finnes riktignok legemidler som hjelper mot både diaré, forstoppelse og magesmerter, men dersom du ofte plages med ubehag og smerter i mageregionen, kan det være lurt å ta seg en tur til legen for å finne årsaken. Dersom du sliter med diaré og løs mage som varer over tid kan det også skyldes andre ting.


Biolog og forfatter av boka Sprut – Historia om kroppsvæskene våre, Åsmund Husabø Eikenes, kan fortelle at de siste ti årene har forskningen som knytter hodet og tarmen sammen gjort viktige oppdagelser. I de fleste tilfellene tar det 2-dager, men både lengre og kortere intervall forekommer. Sykdommen kan vare opptil en ukes tid. Oppkasttendensen gir seg vanligvis etter 1-dager, mens diaréen oftest varer noe lengre.


Medisinene tolereres vanligvis godt og bør normalt brukes over lengre tid (årevis). Det finnes også en annen type immundempende medisin (TNF-hemmere) som brukes dersom ingen andre legemidler har gitt effekt. Medisinene må gis via infusjon på sykehus eller som injeksjon du setter under huden selv. Etter at hun hadde fått tenkt litt over symptomstart hadde hun kommet frem til at diaréplagene startet om kvelden den dagen hun kom hjem, da hun ikke hadde kunnet gå i et planlagt selskap.


Dersom du har gått med diaré over lengre tid kan du forsøke å bruke probiotika (tilskudd med melkesyrebakterier) i en periode. Slike produkter kan teoretisk gjøre at tarmsystemet raskere normaliserer seg, men god dokumentasjon mangler. Dersom diaréen ikke går over etter en uke, ved dårlig allmenntilstand eller feber, kan det tas en prøve av avføringen. Undersøkelse av avføringen er også aktuelt hvis du jobber med syke mennesker eller mat.


Blir det påvist bakterier, kan behandling med antibiotika vurderes. Hvis du er svært syk, er det aktuelt med innleggelse på sykehus. Hei Jeg har hatt vondt i magen vær dag i lang tid. Løs, fettete, blekhvit avføring over tid.


Diare over lang tid

Det er også andre symptomer som rumling i magen og forstoppelse, og det er vanligst å oppdage sykdommen tidlig i livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg