tirsdag 26. april 2016

Røntgen gravid

Røntgen gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Friberg EG, Widmark A, Olerud HM, et. Hvis man er gravid , skal man alltid informere radiografen som tar bildene om dette. Veileder til forskrift omstrålevern og bruk av stråling.


Saken ble opprinnelig skrevet 09. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Røntgen og MR. Roar Pedersen, lege. Leger er for forsiktige med å gi gravide røntgen , ifølge seksjonsleder ved Ahus, Anita Fosterud Reitan. Legeforeningen mener røntgen i svangerskapet bør unngås fordi det kan gjøre kommende.


Er røntgen skadelig? Våre pasienter lurer ofte på om det er trygt å ta røntgen hos tannlegen når man er gravid. Mange lar være å gå til tannlege eller tannpleier under svangerskapet pga bekymring for fosteret. Vi vil understreke at tannrøntgen absolutt IKKE ER FARLIG for gravide eller fostre.


Strålingen er rettet mot kjeven og mesteparten absorberes i kjevepartiet. Jeg er gravid og skal ta røntgen hos tannlegen. Det følger det generelle princip om, at skåne gravide af hensyn til fostret mest muligt. Der er situationer, hvor røntgenundersøgelse eller CT-scanning med henblik på blodpropper anbefales, selvom patienten er gravid. Jeg skal ha røntgen av nyrene på sykehuset snart, og lurte på om det kan være risikabelt dersom man skulle være gravid ? Dersom man vet at man må rotbehandle en tann eller trekke en visdomstann, er det lurt å ordne dette før man blir gravid dersom det er mulig, slik at man reduserer risikoen for betennelse eller infeksjon midt under svangerskapet.


RØNTGEN , TANNFYLLINGER OG BEDØVELSE Gjør alltid tannlegen oppmerksom på at du er gravid før du går til. Hvis jeg er gravid , må undersøkelsen da avlyses? Som en generell regel er vi tilbakeholdne med undersøkelser av gravide. Bruk av ioniserende stråler (som røntgen og CT) bør unngås under graviditeten. Foreløpig anbefales ikke MR-undersøkelse under graviditeten, selv om det ikke er holdepunkter for skadelige påvirkninger av fosteret.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Det tas fortrinnsvis ikke røntgen av gravide pga påvirkning på fosteret. Men er det indikasjon for å ta det av foten (sterk mistanke om brudd) så kan det likevel tas bilde, men da bør du får en blyfrakk over magen for å beskytte fosteret.


Røntgenundersøkelser av lungene til gravide kvinner er trygt med tanke på risiko for stråleskade på fosteret. Den internasjonale strålevernskommisjonen ICRP anslår at terskel dosen for stråleinduserte skader på foster starter ved ca. Våknet i går med låsning i kneet.


Røntgen gravid

Kunne gå bittelitt men ble verre og endte med jeg ikke kan gå overhode. Fikk hastetime hos fastlegen i dag og han sa jeg mest sannsynlig har Fritt legeme i kneet og da må jeg oprereres. I første omgang har han henvist meg til røntgen og MR. Jeg bestemte meg for å sette på regulering på innsiden av tennene i sommer, og i dag skulle jeg endelig få satt på strengen. Før jeg satte på streng ville tannlegen ta røntgenbilde, men jeg sa at jeg helst ikke ønsket å ta røntgen siden jeg var gravid , er nå uker på vei.


Jeg jobber på et røntgeninstitutt som assistent, begynte i jobben samtidig som jeg ble gravid i høst, og er nå uker på vei. Graviditeten var uplan. Mine overordnede på jobben har hele tiden sagt at det ikke er farlig for oss assistenter, så lenge vi ikke er i strålefeltet, og vi gravide skal ikke engang være i samme. Sistnevnte har vært små avvik frem til denne uka, men fortsatt fulgt nøye opp.


Røntgen gravid

Torsdag var jeg på sykehuset igjen og fikk stort utslag. Jag är gravid i vecka och kom in i röntgenrummet med mitt barn för hon hade en tid till sitt knä. Jag var där min, är det Ok ? Mange lurer på om det er farlig å ta røntgen , spesielt om man er gravid eller ammer, men også ellers.


Vi skriver her kort om hvor mye verre det er å ta røntgen enn det er å leve på jordens overflate hvor vi blir utsatt for samme type stråling fra både universet og fra bakken (hhv kosmisk stråling og radon).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg