mandag 25. april 2016

Medisinsk abort

Medisinsk abort

Medikamentell ( medisinsk) abort tilbys nå til alle kvinner som søker om abort før fullgått svangerskapsuke 1 regnet fra første dag i siste menstruasjon. Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Abort er avbrytelse av et svangerskap.


Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Medisinsk abort - tablettbehandling.


Abortpillen hemmer hormonet som bevarer svangerskapet. Det stanser derfor den videre utviklingen av svangerskapet. De fleste får lite bivirkninger.


Medisinsk abort

Tok medisinsk abort i fjor, og det var noe av det verste jeg har värt med på. Nå er det sikkert forskjellig fra person til person, men jeg hadde voldsomme smerter, kastet mye opp, klarte nesten ikke gå for å komme meg på do. Da viste det seg at det var igjen rester som ikke kom til å komme ut av seg selv.


Fikk ny kur som jeg skulle ta den helgen og ny kontroll mandag. Jeg var på sykehuset i dag for å starte prosessen til medisinsk abort. Tok mifegyne nærmere kvart over 9. Jeg angret like etterpå, men etter at jeg roet meg litt så prøver jeg å tenke på at det var det rette valget akkurat nå.


Medisinsk abort

Jeg måtte igjennom en medisinsk abort da jeg hadde en missed abortion for noen år tilbake. Følte ikke noe særlig fra pillene, annet enn at jeg allerede var skuffet og lei meg for å ikke være gravid lenger. Kvalme er normalt i svangerskap. Så håper jeg det roer seg.


Valget mellom medisinsk eller kirurgisk abort blir tatt på sykehusets poliklinikk sammen med behandler. På de fleste sykehusene er det i dag vanlig å anbefale medisinsk abort som standardmetode, men kvinnen skal også bli hørt dersom hun ønsker kirurgisk abort i stedet, sier hun. I Norge har kvinner selv rett til å bestemme om de vil avbryte svangerskapet i løpet av de tolv første ukene.


Medisinsk abort

Svangerskapets varighet regnes fra første dag av siste menstruasjon. Man skiller mellom spontanabort, også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort , hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep. Det finnes to måter å ta abort på, medisinsk og kirurgisk. En medisinsk abort kan utføres hjemme.


Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Kvinner som ikke er bosatt i Norge, men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Informasjonsskriv til deg som skal søke om abort etter utgangen av 12.


Medikamell abort utført hjemme - pasientinformasjon (EQS) Etter en medikamentell abort. Etter aborten vil de fleste blø mindre og mindre i inntil uker. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong.


Du bør unngå samleie og bading i etterkant av aborten så lenge du blør. Skal du begynne med p-pille, kan du starte dagen etter aborten. Her finner du lenker de elektroniske søknadsskjemaene som må fylles ut for tilgang til data fra helseregistre og helseundersøkelser, samt tilgang til materiale fra biobanker ved Folkehelseinstituttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg