torsdag 28. april 2016

Harde bryster

Kjendisbloggeren klager over harde bryster etter at hun satte inn silikon. En kjent komplikasjon, sier ekspertene. Jeg bruker å ha ømme og litt større bryster i uka før mens.


Denne gangen har jeg hatt større og ømme bruster ETTER mens. Maligne kuler føles harde og faste, og er nærmest ubevegelige under huden.

Alle harde kuler bør derfor sjekkes av en lege. Mykere kuler, som syster, er vannfylte kuler som ikke er harde å ta på og som man enkelt kan flytte rundt på under huden. Tette melkeganger oppdages ofte ved at du kjenner noen ømme, litt harde områder i brystet etter at barnet har spist.


Huden over områdene kan bli rødflammet. En tett melkegang kan utvikle seg til brystbetennelse hvis du ikke får bukt med den. Her er harde puppefakta. Hevelser og slag: Harde støt eller slag mot brystet kan også danne kuler, hvis fettvev blir skadet (fettnekrose).


Slike kuler kjennes som en fast og øm uregelmessighet i overflaten, og vil etter en tid forsvinne av seg selv.

Kuler som oppstår etter støt eller slag mot brystet. Harde støt mot brystet kan føre til at det brytes ned fettvev (fettnekrose på fagspråket) og gir en kul. Den kjennes som en fast, øm uregelmessighet i overflaten.


Dersom den oppstår etter et slag som forklarer skaden, kan du trygt se den an og det vil gå over av seg selv. Det kan dreie seg om alt fra bagatellmessige årsaker, som fordøyelsesbesvær og stress, til alvorlige medisinske akuttsituasjoner som hjerteattakk og blodpropp i lungene. Fikk sjokk i gårkveld da jeg plutselig kjente en stooor kul på det ene brystet til babyen.


Legesekretæren sa på tlf i dag at det var vanlig, men fikk time for undersø. Når kvinner likevel oppfordres til å oppsøke lege når de oppdager nye kuler i brystet , er det fordi vi vet at brystkreft forekommer hyppig - særlig etter 50-årsalderen. Vi kjenner ikke alle årsakene til at det oppstår godartede kuler eller kreft i brystet. Kan til og med jogge, men trene bryst venter jeg en stund til med. Rd ved amming - Nettdoktor Symptomer: Harde , oppsvulmede bryster medblank og spent hud.


Det er ikke ndvendig vaske brystene fr amming. Dama vil ha silikonpupper - Samliv generelt - VG Nett Debatt Det kan lekke s man fr infeksjon, man kan f helt harde bryster osv. Hvis der er en klar årsag til de ømme bryster , skal denne naturligvis behandles.


Har man ømme bryster for eksempel som en del af menstruationscyklus, kan det hjælpe at bruge en støttende BH eller tage smertestillende medicin. For ammende kvinder er det vigtigt at tømme brystet godt og effektivt, så man forebygger brystbetændelse. SVAR: Hei Jente 1 og takk for at du skriver til ung.

Kuler og klumper i brystet er en vanlig årsak til bekymring, men hos unge kvinner er det nesten aldri snakk om noe farlig. Størrelsen og konturen på brystet endrer seg. Noen kvinner har bryster som ser ulike ut, og som har gjort det i mange år.


Brystene består av. Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft. Reager hvis det ene brystet plutselig begynner å skifte form. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft.


Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie. Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege. Såre og vonde brystvorter. Den vanligste grunnen til såre eller vonde brystknopper er at barnet ikke har et godt sugetak, og at brystknoppen havner mot den harde delen av ganen i stedet for lengre bak der det er mykt.


Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Vi tror kanskje svaret er hardt arbeid og nøysomhet, men det er faktisk helt feil, sier Harald Eia. Av Mari Aftret Mørtvedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg