onsdag 20. april 2016

Medikamentell abort

Ved svangerskapsvarighet fra uke seks til uke ni kan kvinnene velge om de vil gjennomføre aborten hjemme, eller ved innleggelse. Etter en medikamentell abort. Så lenge du blør skal du bruke bin ikke tampong. Du bør unngå samleie de to første ukene i etterkant av aborten , eller så lenge du blør.


Medikamentell abort

Du kan bli sykemeldt i 1-dager fra og med den dagen du tar de siste tablettene. I tillegg kan en ut fra økningen i andelen medikamentell abort gjort før 9. En medikamentell abort er også mer skånsom for kroppen enn kirurgisk. Det er positivt å unngå et kirurgisk inngrep, ifølge gynekologen. PDF ( MB) Statistikk. I Norge har kvinner selv rett til å bestemme om de vil avbryte svangerskapet i løpet av de tolv første ukene.


Svangerskapets varighet regnes fra første dag av siste menstruasjon. I prøveprosjektet hadde kvinnene selv valgt medikamentell abort hos avtalespesialist. Kvinner som søker abort er opptatt av selv å velge abortmetode (1 16), og det er mulig at også det å kunne velge behandlingssted kan være av betydning for kvinnens opplevelse av trygghet og tilfredshet med behandlingstilbudet. Verkestoffet i tabletten gjer at livmora ikkje lenger reagerer på kroppen sitt eige graviditetsbevarande hormon progesteron. Medikamentell abort.


Medikamentell abort

Ved de aller fleste sjukehusene kan friske kvinner velge å fullføre aborten hjemme dersom svangerskapet har vart under uker. Du må ha en voksen person hos deg den dagen du aborterer. Gangen i aborten hjemme er slik som ved innleggelse på sjukehus. Virkestoffet i tabletten gjør at livmoren ikke lenger reagerer på kroppens eget graviditetsbevarende hormon progesteron.


Dermed blir den videre utviklingen av graviditeten stanset. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Ved Universitetssykehuset Nord-Norge blir nå medikamentell abort standardtilbudet.


Medikamentell abort

Det er mest skånsomt og best behandling medisinsk sett, sier. På samme måte som ved hjemmeabort vil du få et medikament som starter abortprosessen. Legen vil så snakke om de ulike inngrepene som finnes og komplikasjoner som kan oppstå, og dersom du ønsker det kan du få informasjon om alternativer til abort , sier hun.


Senere i svangerskapet må søknaden behandles av abortnemnda ved sykehuset. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Det er eit sprik mellom sjukehusa i andelen medikamentell abort.


På same måte som ved heimeabort vil du få eit medikament som startar abortprosessen. Ei gjennomgang av år med medikamentell abort viser at dette er ein effektiv og trygg måte å avslutta eit uynskt svangerskap. Løkeland har analysert data frå 223. Spørsmål: En kvinne er blitt gravid igjen mens hun ammer et måneder gammelt barn. Ved mindre sykehus i Norge, med lengre avstand fra hjem til sykehus og mindre pasientgrunnlag, får kvinnene vanligvis ikke tilbud om medikamentell abort hjemme.


De fleste sykehus tilbyr medikamentell abort som hjemmebehandling frem til uke 9. Ja, dette er den metoden som brukes mest i dag. Man skiller mellom spontanabort, også kalt naturlig abort , hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort , hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg