fredag 29. april 2016

Navnetoppen 2013

Navnetrender er ofte internasjonale, og særlig blir vi i Norge påvirket av Sverige. Alice har toppet listen i Sverige i tre år nå, men har ikke spredd seg til Norge ennå. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn.


CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Den viser hvilke navn som ble mest brukt i Norge i året som gikk. Filip, sammen med Philip, Fillip og Phillip, gjorde et kjempehopp og ble årets mest populære guttenavn, mens Emma ble årets jentenavn. Ser vi de siste fem årene er det imidlertid Linnea som har gått mest tilbake. Han opplyser om at veldig mange navn oppnår popularitet der før de kommer hit til Norge, og at land vi henter inspirasjon fra er Sverige og England.


Han tror kanskje Ellie Goulding kan være navneinspirasjonen her, for skal man velge et navn, må en ha hørt det, og ha gode assosiasjoner til det. Har NRK-serien Skam påvirket navnetoppen ? Det største hoppet siste år gjorde jentenavnene Nora, Astrid og Amanda. Guttene holdt seg mer i ro, men Noah kom litt tilbake og hadde mest fremgang av guttenavnene.


På fem års sikt hadde Liam og Tiril størst fremgang. På jentesiden er Elsa ny på topp før Alice, som har toppet i tre år, mens Maja kommer på tredje plass. Bortsett fra Alice og Vincent, som ikke har slått an i Norge foreløpig – navnene er på henholdsvis 156. Vil du bli oppdatert hver morgen? Få det viktigste fra Nordlys rett i innboksen.


Emma er igjen tilbake på topp over mest brukte jentenavn. Emma har dominert topplista for jentenavn i ti år, mens de fire variantene av Filip aldri har vært på topp før. På de neste plassene følger Sara og Sofie, og for gutter, William og Lukas. I virkeligheten er det nærmest dødt løp mellom de to navnene.


Emma er det suverent mest brukte navnet i dette årtusenet. Ulike versjoner av Emma ble valgt for 4barn, mens 4gutter fikk navnet Filip. Trenden med bibelske guttenavn og jentenavn som slutter på a, holder seg. Han forteller at toppnavnene ofte pleier å bli en stund.


Det er gratis og tar kun minutt. William har etter over rs klatring ndd navnetoppen. Dette er fremtidens trendnavn ABC Nyheter 29. Sk p navn - Navn - SSB 26. Han har forsket på våre identitetskjennemerker.


Ingrid og Andreas på navnetoppen. Men vil du at barna dine skal få sjeldne navn, kan du døpe dem Abelone eller Sole. Nora og Lucas på navnetoppen. Slik velger kjendisene navn til barna. HALDEN (VG Nett) Om tre uker kommer Katrine Moholts (39) lille prinsesse.


Hun har ennå ikke bestemt seg for navn. De som er på topp ti her, kan gå rett inn på den norske topplisten. Kjendiser vil også gjøre sitt til å påvirke navnetrendene.


Nylig valgte fotballfrue Caroline Berg Eriksen det meget uvanlige navnet Nelia til sin datter. Nå er det bare som har dette navnet i Norge, men det kommer garantert til å bli en hit neste år, spår Ihlebæk. Mohammad er vel ny her.


I mellomtiden kan vi kose oss med navnetoppen fra Danmark. Les artikkelen her. Fant du noen navn du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg