torsdag 21. april 2016

Måle feber i armhulen

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Gratis avbestilling! Presise og raske termometer for måling av feber.


La barnet ha smokk-termometeren i munnen noen sekunder, og du får vite tempen. Selv om den i gjennomsnitt er lavere i armhulen enn i baken når man bruker elektronisk termometer, kan en ikke uten videre justere dette ved å legge til målingen under armen.

I undersøkelsene hadde enkelte barn en temperatur i armhulen som kun var grader lavere enn i baken. Andre barn hadde en vesentlig større forskjell. Når vi blir syke er det fort gjort å få feber , og da er det greit å måle med et termometer for å se hvordan vi ligger an.


Her får du råd og tips for hvordan du enklest måler temperaturen til deg og dine. Måle temperaturen under armen har fordeler og ulemper. Den åpenbare ulempen er at det er mindre nøyaktig enn andre former for måling.


En fordel er at det ikke er veldig invaderende. Mange barn har en hard tid holde fortsatt for temperaturmåling i andre områder av kroppen, men de tåler å ha termometeret i armhulen.

I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38°C i endetarmen, det vil si en økning på 1°C fra normalen. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge 4°C under endetarmstemperaturen, og målt i armhulen vanligvis 6°C under. Målt i munnen regner man feber fra cirka 3grader, står det på nettsidene til Legevakten.


En målt temperatur på for eksempel 35° C betyr det at den reelle kroppstemperaturen ligger på rundt 30° C, det vil si at barnet har feber. Sv: Feber målt under armen. Man skal legge til ja.


Men jeg mener nå selv at det er umulig å måle tempen korrekt selv om man legger til 5. Når jeg har målt på barna eller meg selv med digitalt termometer under armen, har jeg vært nødt til å måle 4-ganger før det har stabilisert seg. Ja, jeg vet at man egentlig bør måle rektalt, men det orker jeg ikke. Ikke betyr det så mye egentlig heller hva tallet viser, men jeg ble litt nysgjerrig rett og slett. Vi har et termometer som jeg kjøpte for noen år siden da vi skulle prøve å få barn for å måle morgentemp. Da lå jeg normalt på 38-3målt under armen.


Feber er en del av kroppens forsvarsrespons mot infeksjoner, og er en økning av kroppstemperaturen utenom det normale. Temperaturmåling i øret er rask å utføre (tar noen sekunder), hygienisk og pasientvennlig. Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Reserver ditt Hotell i Male online.


Febermåling i armhulen er derfor ikke særlig pålitelig.

For å finne ut mer om informasjonskapsler og hvordan du sletter dem, se våre. Barn under år får ofte høy feber , 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Noen leger å måle feber i armhulen i babyer, som aksillær temperatur kalles.


Alt du trenger er et vanlig digitalt termometer. Det er enkelt, komfortabelt og trygt. Flippen er at måling i armhulen er mer unøyaktig enn de andre metodene. Målet i armhulen kan være to grader lavere enn den rektale. Mange som er sjenerte for å måle temperaturen, foretrekker denne metoden.


Måling i armhulen kalles måling i aksillen. Vi kan bruke både kvikksølvtermometer og digitale termometer her. Dette er den minst pålitelige metoden, og den anbefales ikke for små barn.


Temperaturen i armhulen ligger ºC lavere enn temperaturen i endetarmen. Har en jente som ikke er i form her og hvis jeg skal legge på grad har hun 3 men hvis man skal legge på har hun jo ikke feber pr. Er du varmere i pannen enn i resten av ansiktet så kan det være tegn på feber. Tusen takk Batseba.


Da har jeg ca 3i feber - ikke så veldig mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg